avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar al asociatiei?

Asociatia e obligata sa deschida un cont la o banca? cum face platile, doar la casieriile furnizorilor cu sacosa de bani? unde se colecteaza fondul de rulment si fondul de reparatii? unde tine banii, la saltea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:00, 28 Octombrie 2008
dborsanu a scris:

Asa am procedat, am cerut in scris contul asociatiei, in vederea platii si mi-au raspuns in scris, cu semnatura presedintelui si adm ca nu au cont. Au avut unul la CEC si a fost inchis.
Cum sa procedez mai departe?
Am platit si fond de reparatii, asta unde se stringe? in contul administratorei?
de ce a fost inchis contul ? /:)
Citez din raspunsul asociatiei " Asoc de propr a avut un cont la CEC dar acesta nefiind utilizat intrucit platile catre furnizori se fac direct in casieriile acestora iar o parte din furnizori se prezinta la sediul asociatiei pentru a-si incasa debitul,contul a fost inchis, intrucit comisisoanele de administrare erau mai mari decit dobinda pentru depozit"
Asociatia are citiva furnizori: CET (energie termica), Apavital (apa), EON (en electrica), plus salarii, pe care nu le stiu pentru ca in afara de adm si femeia de serv nu stim cine e remunerat.
Eu nu vb despre depozit ci despre un cont curent in care sa mearga incasarile zilnic si din care sa se faca platile; tot aici fiind si fondul de rulment si fondul de reparatii. La un extras de cont are dreptul orice proprietar la cerere, conform legii 230.
Va rog sa ma ajutati sa rezolv problema, mi se pare corect ca toate operatiunile sa fie transparente, mai ales ca nu exista cenzor, de raport ce sa mai vorbim
Ma tem ca va trebui sa ii dati in judecata.
Daca nu au cenzor functioneaza nelegal.

avocat Claudiu Lascoschi
daca unui membru al comisiei de cenzori.i se refuza sa vada documentele asociatiei,motivandu se ca ..presedintele nu este retribuit si nu are timp sa stea dupa cenzor...cum se procedeaza totusi... sper ca nu se va insera un ..citat din legea 230
Sediul asociatiei este in apartamentul admistratorei, intr-un bloc la parter, in balcon. Noi platim chirie pt acest spatiu. Pot solicita copie dupa contractul de inchiriere dintre asociatie si adm? impreuna cu dovada platii impozitului? in baza Legii 230/2007
Contul bancar l-am solicitat tocmai pt ca m-am saturat sa stau la rind la balconul ei.

Alte discuții în legătură

Petitei: plata intretinerii in cont bancar dborsanu dborsanu Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari 22/10/2008 23:20 destinatar: Guvernul Romaniei, In plina dezvoltare a tehnicii ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)