avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar al asociatiei?

Asociatia e obligata sa deschida un cont la o banca? cum face platile, doar la casieriile furnizorilor cu sacosa de bani? unde se colecteaza fondul de rulment si fondul de reparatii? unde tine banii, la saltea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:00, 28 Octombrie 2008
dborsanu a scris:

Exista macar 3-4 camere de uscatorii in care s-ar putea amenaja asociatia, dar e vorba de profitul administratorei, care n-a fost controlata de nimeni si face pur si simplu ce vrea.
iertati-ma ca va intreb dar :
1) aveti presedinte si comitet executiv ? administratorul ESTE UN ANGAJAT AL ASOCIATIEI, pe baza mandatului acordat de comitetul executiv, mandat care poate fi oricind intrerupt in urma unei sedinte a comitetului, pe baza numeroaselor abateri de la lege.
2) cine a decis inchiderea contului ? daca administratorul a facut acest lucru, nu cred ca este tocmai legal, acesta neavind stampila asociatiei, ea trebuind sa stea permanent in posesia presedintelui, persoana care este reprezentantul legal al asociatiei.
trageti-l la raspundere pe presedinte si cereti-i contractul de inchiriere al spatiului si decizia comitetului executiv care a hotarit aceasta inchiriere, decizie care trebuia sa fie comunicata la avizier, datata, pentru a putea fi contestata, conform legii 230/2007 si HG1588/2007. va repet ... vedeti daca acel contract de inchiriere are viza administratiei financiare, urmarind eventual acolo daca a fost inscris.
1. Avem presedinte, un domn pensionar. Nu stiu daca e remunerat sau nu, parca-i secret. Am cerut lista persoanelor remunerate si mi-au spus ca de luna viitoare va fi afisata.
2. Stampilele (sunt mai multe blocuri, deci mai multe asociatii cu aceasta adminsitratora) stau la administratora.
Dupa modul in care se poarta e ceva necurat la mijloc, probabil e vorba de bani. Cel mai corect ar fi sa avem propria asociatie formata din cele 20 de apart pe scara, si nu 120 din tot blocul.
Eu pun intrebari si fac hirtii, credeti ca ei vor renunta de buna voie la cine stie ce privilegii au?
Voi cere in scris contractul de inchiriere Presed.
Ca fapt divers: am tiparit si lipit la avizierul scarii Monitorul Oficial cu lega 230/2008, poate cineva vrea sa se informeze; "seful de scara" l-a rupt de 2 ori pina acum, "legea nu e pentru ei".
O stare de tensiune nascuta tocmai din lipsa de respesct si lipsa de transparenta. Ani la rind "seful de scara" a fost trecut cu o persoana mai putin la intretinere, cu acordul administratorei si al presedintelui, ca o sfidare la adresa celorlalti care platesc constiinciosi.
Tupeul lor ma supara cel mai tare.
Sunt convinsa ca e vorba de bani, altfel n-ar avea nimic de ascuns si nu i-ar apuca nervii la prima hirtie la care trebuie sa raspunda.
dborsanu a scris:

1. Avem presedinte, un domn pensionar. Nu stiu daca e remunerat sau nu, parca-i secret. Am cerut lista persoanelor remunerate si mi-au spus ca de luna viitoare va fi afisata.
2. Stampilele (sunt mai multe blocuri, deci mai multe asociatii cu aceasta adminsitratora) stau la administratora.
Dupa modul in care se poarta e ceva necurat la mijloc, probabil e vorba de bani. Cel mai corect ar fi sa avem propria asociatie formata din cele 20 de apart pe scara, si nu 120 din tot blocul.
Eu pun intrebari si fac hirtii, credeti ca ei vor renunta de buna voie la cine stie ce privilegii au?
Ca fapt divers: am tiparit si lipit la avizierul scarii Monitorul Oficial cu lega 230/2008, poate cineva vrea sa se informeze; "seful de scara" l-a rupt de 2 ori pina acum, "legea nu e pentru ei".
administratorul respectiv si presedintii in cauza incalca flagrant legea 230/2007. iata ce spune HG1588/2007. Norma metodologica de aplicare a legii 230/2007 despre acest subiect :
Art. 18. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul adunarii generale.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor angajate de aceasta si isi asuma obligatii in numele acesteia.
(3) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(4) Presedintele asociatiei de proprietari urmareste indeplinirea obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor si punerea in aplicare a deciziilor comitetului executiv.
(5) Presedintele asociatiei de proprietari pastreaza si urmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei, precum si a celorlalte documente privitoare la activitatea asociatiei de proprietari.
(6) Stampila asociatiei de proprietari se pastreaza si se foloseste numai de catre presedinte sau de vicepresedinte.

stampila trebuie sa stea la presedinte tocmai pentru a se evita abuzul de putere al administratorului, de a se incalca legile in vigoare.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator
carol_lorac a scris:

dborsanu a scris:

administratorul respectiv si presedintii in cauza incalca flagrant legea 230/2007. iata ce spune HG1588/2007. Norma metodologica de aplicare a legii 230/2007 despre acest subiect :
Art. 18. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul adunarii generale.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor angajate de aceasta si isi asuma obligatii in numele acesteia.
(3) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(4) Presedintele asociatiei de proprietari urmareste indeplinirea obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor si punerea in aplicare a deciziilor comitetului executiv.
(5) Presedintele asociatiei de proprietari pastreaza si urmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei, precum si a celorlalte documente privitoare la activitatea asociatiei de proprietari.
(6) Stampila asociatiei de proprietari se pastreaza si se foloseste numai de catre presedinte sau de vicepresedinte.

stampila trebuie sa stea la presedinte tocmai pentru a se evita abuzul de putere al administratorului, de a se incalca legile in vigoare.

Alte discuții în legătură

Petitei: plata intretinerii in cont bancar dborsanu dborsanu Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari 22/10/2008 23:20 destinatar: Guvernul Romaniei, In plina dezvoltare a tehnicii ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)