avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar al asociatiei?

Asociatia e obligata sa deschida un cont la o banca? cum face platile, doar la casieriile furnizorilor cu sacosa de bani? unde se colecteaza fondul de rulment si fondul de reparatii? unde tine banii, la saltea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:00, 28 Octombrie 2008
Am citit despre adm care au disparut cu sume mari; ori poate e suficienta dobinda pentru sumele ce se colecteaza!
Dv nu trenuie sa sperati, Dv trebuie sa vedeti...si baza de calcul si facturile, nu copii, originalele. Daca tot nu exista cenzor acolo faceti Dv pe cenzorul, ad-hoc, pentru linistea Dv. si in special cereti sa vedeti si plata facturilor la furnizor. In acest fel va veti face o imagine cat de cat a situatiei generale in care locuiti. Cereti sa fie afisate la loc vizibil toate aceste informatii.
Dupa cate imi dau eu seama intre Dv., pe de o parte si administrator si sef de scara, pe de alta parte exista o stare conflictuala. Nu vreau sa va alimentez nelinistile inutil, dar doua lucruri va pot spune. Trebuie sa vedeti cu ochii Dv. tot ce sta la baza calculului cotelor si al doilea, banuiesc ca administratorul se preteaza la cateva gainarii marunte pentru care bag mana-n foc ca n-ar renunta nici in ruptul capului.
In contestatie am cerut baza de calcul a cotei de contributie, sa vad si eu ca valoarea de pe factura fiecarui prestator de servicii e aceeasi cu cea scrisa pe lista de intretinere; ma asteptam sa-mi dea copii ale facturilor. Acum ma intreb daca ei stiu ce este aceea cota de contributie.
Am dreptul sa fiu suspicioasa deoarece acum doi ani i s-a oprit apa calda din senin; am aflat apoi de la CET ca administratora nu daduse nici un banut timp de 6 luni; dupa ce a luat-o un vecin zdravan la intrebari, a platit imediat, dupa ce a scos banii de la CEC.
dborsanu a scris:

Sediul asociatiei este in apartamentul admistratorei, intr-un bloc la parter, in balcon. Noi platim chirie pt acest spatiu. Pot solicita copie dupa contractul de inchiriere dintre asociatie si adm? impreuna cu dovada platii impozitului? in baza Legii 230/2007
Contul bancar l-am solicitat tocmai pt ca m-am saturat sa stau la rind la balconul ei.
puteti cere contractul de inchiriere, care trebuie sa fie inregistrat la sectia financiara, in lipsa acestei inregistrari reprezentind deja caz penal, din cite stiu. de asemenea, trebuie sa existe macar acordul comitetului executiv pentru ca sa fie inchiriat spatiul din apartament. dar nu inteleg ... chiar nu exista un spatiu in care sa se amenajeze biroul , o uscatorie, spalatorie, ceva ? pe termen mediu si lung este mai avantajos pt asociatie sa amenajeze un astfel de biroul decit sa inchirieze spatiul de la respectiva.
Exista macar 3-4 camere de uscatorii in care s-ar putea amenaja asociatia, dar e vorba de profitul administratorei, care n-a fost controlata de nimeni si face pur si simplu ce vrea.

Alte discuții în legătură

Petitei: plata intretinerii in cont bancar dborsanu dborsanu Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari 22/10/2008 23:20 destinatar: Guvernul Romaniei, In plina dezvoltare a tehnicii ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)