avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((

Doresc sa achizitionez uscatoria de pe scara in care locuiesc dar cand am fost la notar pentru consultanta mi-a spus ca nu se mai vand uscatoriile,ma poate ajuta cineva ??? Va rog....Mi-a spus sa citesc legea 247/2005.Mi se pare penibil sa nu o pot cumpara chiar daca toti locatarii sunt de acord....:((:((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 4 Aprilie 2009
musac a scris:

in legatura cu.proprietatea comuna...daca se pot vinde terase,uscatoare etc...se poate vinde coloana de incalzire de pe parte unde am apartamentul..deoarece toti au centrale..?

Cred ca se poate, asa spun unii notari. Poate vinzi si tevile din subsolul blocului, .:hammer:
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Nu-i mai simplu sa o inchiriati?
am incercat sa o inchiriem..dar nu s a indeplinit majoritatea de 50+1
musac a scris:

am incercat sa o inchiriem..dar nu s a indeplinit majoritatea de 50+1
Musac, ai revenit? Nu se poate vinde acea uscatorie!!!! Se poate inchiria si banii proveniti de acolo intra in contul asociatiei de proprietari.Legea nr.230/2007!
De fapt initiatorul intrebarii nu este musac. Eu una nu inteleg interventia lui de mai sus.
In toate blocurile exista tentatia unor proprietari (ca mai toti suntem proprietari) de a pune mana pe spatii comune, fie cu forta, fie pe sest, fie prin inchiriere, fie, mai nou vad, prin intentia de a cumpara spatiul. Trebuie inteles ca acele spatii comune sunt cate un pic din fiecare cota-parte a fiecaruia. Este motivul pentru care ele, aceste spatii, daca nu sunt folosite la comun, in cel mai bun caz pot fi inchiriate si nicidecum lasate la voia intamplarii pentru folosinta unora sau si mai rau....vandute.
Inchirierea trebuie facuta in cadrul unui demers de licitatie cu declararea inclusiv a ce se doreste sa se faca in acel spatiu. Ca poate cineva il inchiriaza ca sa creasca gaini sau sa faca te miri ce atelier. Si uite-asa s-ar trezi bietii oameni care au dormit in papuci cand s-a pus in discutie inchirierea spatiilor comune, cu necazuri pe cap de care cu greu ar mai scapa.

Alte discuții în legătură

Vanzare uscatorie bloc capucino capucino Buna. Este posibil sa cumpere unul dintre locatari uscatoria blocului in conditiile in care uscatoria nu figureaza in planul de construire a blocului si ... (vezi toată discuția)
Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)