avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((

Doresc sa achizitionez uscatoria de pe scara in care locuiesc dar cand am fost la notar pentru consultanta mi-a spus ca nu se mai vand uscatoriile,ma poate ajuta cineva ??? Va rog....Mi-a spus sa citesc legea 247/2005.Mi se pare penibil sa nu o pot cumpara chiar daca toti locatarii sunt de acord....:((:((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 4 Aprilie 2009
Stie cineva,un avocat sau cineva care stie sigur daca intradevar se vand uscatoriile ??? Cat timp umblat pe la notari am aflat diverse "opinii","pareri" despre problema principala in legatura cu vanzarea uscatoriilor.Unele persoane in functie mi-au spus ca pot sa cumpar uscatoria dar nu pot face absolut nicio modificare in spatiul acesteia...altele mi-au spus pur si simplu ca nu se mai pot vinde.NU VI SE PARE ABERANT SA NU O POTI CUMPARA IN SITUATIA IN CARE FIECARE LOCATAR ESTE DE ACORD SA VANDA PARTEA SA DIN USCATORIE ??? IN CE TARA TRAIM ?? In urma cu 3 ani...se cumparau fara nicio problema si puteai sa faci pe spatiul acesteia ce vroiai...nu interesa pe nimeni.ACUM ,gata....cineva cu o idee absurda face o modificare a legii si nu o mai poti cumpara.DOAMNE CE TAMPENIE...Sa nu va mai spun ca s-a facut o sedinta in care s-a fixat si pretul acestei uscatorii ,fara ca cineva sa aiba habar ca nu o pot cumpara,nici macar administratorul nu stie ca nu o pot cumpara....Daca ma poate ajuta cineva (ma repet),va rog nu ezitati.Multumesc tuturor celor care se "streseaza" cu acest subiect.....
Nu se mai vand pentru ca Legea cadastrului si publicitatii imobiliare zice acum in mod expres in art 45 (modificat prin Legea 247 in care v-au trimis notarii sa cititi) ca:

(2) Dreptul de proprietate comună forţată şi perpetuă pe părţile comune ale unui imobil se valorifică numai împreună cu dreptul de proprietate exclusivă care poartă asupra acestuia sau a unei părţi determinate din acesta.

In opinia mea, ele nu se puteau vinde (legal) nici inainte de modificarea acestui art. 45. Existau suficiente texte de lege din a caror coroborare se putea ajunge la aceeasi concluzie srisa astazi expres (sau mura-n gura) in art. 45 alin 2. (texte pe baza carora am reusit sa anulez in instanta cel putin un act care avea ca obiect parti comune dintr-o cladire).
Multumesc pt raspuns dna/dra Romascanu.Concluzia celor spuse de dvs. mai sus este ca ma zbat ca "pestele pe uscat"....o sa-l anunt si pe dl. administrator sa citeasca si el Legea 247 si sa anuleze toate procedurile. :(( :(( Va multumesc .
Se pare totusi ca vreti sa vi se raspunda conform dorintei Dv. de a cumpara uscatoria. Nu se poate cumpara, nici inainte nu se putea si nici acum nu se poate. Conform cu legea 230/2007 in textul careia se precizeaza clar ca proprietatea este compusa din proprietatea individuala si cota-parte din proprietatea comuna si acestea doua sunt indivizibile (adica NU se pot desparti). Nu e o tampenie, e corect si drept asa. Actul Dv de proprietate, ca si al celorlalti prevede din ce este alcatuita proprietatea care se vinde si se cumpara ca un intreg, nu ca parte dintr-o indiviziune....Dv puteti sa inchiriati uscatoria cu acordul tuturor membrilor asociatiei.
Buna seara,

Chiar nu am citit recent modificarile Lg privind as de proprietari, insa eu stiu ca prin actiune in instanta prin avocati acestea pana anul trecut se cumparau, nu puteau fi cumparate, si aproape toate sunt vandute, cel putin in ARDEAL....imi pare rau dar concultati un avocat mai ales daca aveti semnaturile tuturor locatarilor e lucru mare, se face o actiune se citeaya toti locatarii si in baya sentintei se intabuleaya la CF.ORI POATE A APARUT DE CURAND VREO MODIFICARE CA NU STIU EU ! Bineznteles figureaya ca si GARSONIERE acest uscatorii ! astept vesti !

Alte discuții în legătură

Vanzare uscatorie bloc capucino capucino Buna. Este posibil sa cumpere unul dintre locatari uscatoria blocului in conditiile in care uscatoria nu figureaza in planul de construire a blocului si ... (vezi toată discuția)
Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)