avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
Stiu foarte bine cum sta treaba cu ingineria deoarece am facut 3 ani am diploma de subinginer cum era odata, insa intrebarea este cum de cei care termina o fac cu profil tehnic la automatica etc, pot ocupa orice functie care are legatura cu informatica, chiar au timp in 4 ani sa invete de toate si tehnica si programare si de toate incat sa aibe toate cunostiintele celor de la informatica plus extraordinarele cunostinte tehnice, iar cei la informatica sunt ingraditi. In cazul acesta ar trebui ca absolventii unei asemenea facultati sa ocupe numai functii tehnice, ca asta au fost instruiti acolo si mai putin programare sau altceva.
vio81 a scris:

Studiile mele sunt :
I. Studii superioare de scurda durata (3 ani) Factultatea de Auto. Calc. si Elect. - Inginer colegiu
II Studii superioare de lunga durata (4 ani) - Facultate de Matematica-Informatica specializarea Informatica

Cand am afirmat ca nu puteti fi inginer cu studii superioare de scurta durata, a-ti raspuns ca aveti Studii superioare de scurda durata (3 ani) Factultatea de Auto. Calc. si Elect. - Inginer colegiu .
Acum afirmati ca sunteti subinginer .
Asa si este corect .

Pentru inginer de sistem viziteaza pagina web : [ link extern ]
( la cunostinte se specifica : Calculatoare şi electronice,Telecomunicaţii,Inginerie şi tehnologie,Matematică,Funcţionăreşti).
Pentru administrator baza de date la cunostinte se specifica : Calculatoare şi electronice,Administraţie şi management,Matematică,Limba engleză,Servicii clienţi şi personal.
Pentru adminstrator aplicatie informatica lla cunostinte se specifica : Calculatoare şi electronice,Administraţie şi management.
Pentru administrator intranet la cunostinte se specifica : Funcţionăreşti,Legislaţie şi guvernare,Calculatoare şi electronice,Servicii clienţi şi personal,Limba română.
Pentru administrator retea calculatoare la cunostinte se specifica : Calculatoare şi electronice,Inginerie şi tehnologie,Servicii clienţi şi personal,Limba engleză,Comunicaţie.

Lista este lunga si ar trebui studiata : [ link extern ]
La Inginer de sistem se specifica clar ca iti trebuie si cunostinte in domeniul ingineriei .

Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
putica, utilizator
Vechea denumire era urmatoarea inginer (SS) - 5 ani si subinginer (SSD) - 3 ani , ulterior sa schimbat denumirea, nu si in COR si a devenit inginer diplomat (SS) - 5 ani si inginer colegiu (SSD) - 3 ani, in momentul de fata a ramas doar inginer diplomat (SS) - 4 ani. Nu inteleg ce nu este clar, am diploma de inginer colegiu asa scrie pe ea, nu eu am scris.

Acolo scrie cunostinte si deprinderi. Nu scrie facultate tehnica de lunga durata, asadar cu facultatea mea de inginerie de 3 ani am si cunostinte si deprinderi. Si pot fi incadrat cu diploma de la informatica (SS) si cu cunostintele si deprinderile de pe diploma de inginer colegiu. ;)
Nu esti inginer colegiu, esti subinginer .
Citez din ce ai postat putin mai sus : "Stiu foarte bine cum sta treaba cu ingineria deoarece am facut 3 ani am diploma de subinginer "
Faci o mare confuzie sau te faci ca nu intelegi.
Cei care au terminat SSD isi pastreaza vechile specializari care se regasesc si in prezent in COR.
Nu exista in COR inginer colegiu, exista subingineri .
Ca sa primesti diploma de inginer, trebuia ca durata studiilor tale sa fie de 5 ani .
Pentru inginer de sistem software, nivelul studiilor trebuie sa fie N6.
Chiar tu ai afirmat acest lucru .
Calificările corespunzătoare nivelului 6 sunt asociate cu primul ciclu de pregătire din învăţământul superior structurat conform procesului Bologna, iar conform acestui proces studiile tehnice dureaza 4 ani si nu 3 ani .

Pentru mai multe detalii cu privire la nivelul studiilor (N1-N8) viziteaza pagina web : [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
putica, utilizator
elis a scris:
Data post: Miercuri, 15 Octombrie 2008, 17:24
Subiect: RE: Modalitate de incadrare in codul COR

tudorvaleriu a scris:
@putica:
Stiti ca la ITM sunt angajati ingineri de profesie pe post de referent de munca si chiar inspector de munca in corpul de control? Suntem tot in Romania (si in UE).

Referitor la acest aspect, art. 16 alin.2 din HG nr.767/1999 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii prevede ca , funcţia de inspector de munca poate fi ocupată de persoane cu
studii superioare tehnice, juridice, economice, psihosociologice, de medicina a muncii şi de medicina generală. Este acest mesaj util pentru discutie?

Este adevarat dar inginerii, medicii sunt inspectori de munca mai buni pe partea de protectia muncii, nu pe relatii de munca, unde juristii si economistii sunt mult mai bine pregatiti. Iar psihosociologii sunt pentru recrutare de forta de munca.

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)