avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
Andreea Lisievici a scris:

Va rog sa nu mai faceti aprecieri asupra participantilor la discutie, in caz contrar voi fi nevoita sa va sanctionez.
Multumesc.

Intrebarea este daca pe acest forum poate da sfaturi oricine sau cineva care are oarece competenta juridica ? Multumesc la randul meu.
In afara de competenta (nu numai juridica), mai trebuie sa avem si un comportament civilizat.
Administratorul Andreea Lisievici are dreptate. Daca vreti sa continuati disputa, care a depasit masura, faceti-o prin mesaj privat sau pe e-mail, nu e nevoie sa vada toata lumea "meciul" dvs.
Cer scuze administratorilor, dar am simtit nevoia sa intervin! A inceput sa ma deranjeze acest gen de discutii interminabile.
1. Postez la vedere in ideea ca poate mai vede si altcineva care stie si poate da un sfat pertinet sau altcineva care este in aceiasi situatie si il intereseaza si parerile altora.
2. Nu cred ca am avut un comportament neciviliat.
3. Pentru asta exista forum. Sa se discute si daca nu te multumeste un raspuns poti sa vii cu contraargumente, nu sa iei de bun primul sfat.
Stimabile domn

1. Dumneavoastra ati afirmat ca specializarea este de inginer, iar in legislatie nu exista colegiu care sa acreditat sau autorizat provizoriu in specializarea de inginer . Pe diploma scrie alceva . Poate nu stiu sa citesc si in acest caz imi cer scuze . Nu eu sunt vinovat pentru informatiile eronate puse la dispozitie de dumneavoastra .
2. Conform procesului Bologna : Inginer colegiu = subinginer cu studii de 3 ani, inginer diplomat=inginer cu studii de 4-5 ani .
3. Nu v-ati pus intrebarea de ce nu a-ti fost incadrat de la inceput pe functi de inginer de sistem ? Oare si ei sunt incompetenti ? Deoarece nu se poate in cazul dumneavostra . Calificările corespunzătoare nivelului 6 sunt asociate cu primul ciclu de pregătire din învăţământul superior structurat conform procesului Bologna, iar conform acestui proces studiile tehnice dureaza 4 ani si nu 3 ani .
4. Putin respect fata de ceilalti utilizatori nu strica .

Cu stima si respect !
Nu am spus niciodata ca pe respectiva diploma este trecuta specializarea inginer, am spus ca diploma este de inginer colegiu adica are titlul de inginer colegiu ca despre asta este vorba. Respectiva diploma este nula ? :)
Nu mi-ati spus legea sau orice act juridic concret in care sa se stipuleze ca functia de inginer de sistem poate fi ocupata numai de catre un absolvent al unei facultatii de studii superioare tehnice. Spune doar sa aibe diploma in domeniu corespunzatoare nivelului 6 si cunostinte si deprinderi tehnice. Asadar am o diploma in domeniu SS in domeniu corespunzatoare nivelului 6 + cunostintele si deprinderile tehnice acumulate odata cu absolvirea colegiului tehnic prin care mi se ofera titlul de inginer colegiu, consider ca pot fi incadrat foarte bine si pe respectiva functie.

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
vio81, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)