Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR
In ce masura ar putea fi afectat? Pe actul aditional nu este mentionata si o schimbare salariala, dar ar putea fi cazul pe viitor?
Daca da, angajatorul o poate face unilateral, avand in vedere ca nepotul meu a semnat actul aditional cu incadrarea in COR ca subinginer?
Care e functia de baza? Inginer junior sau cea definita de codul COR?
Specific: are 1 cim la care s-a incheiat acest act aditional, care asa cum am mentionat, zice: partile convin conf. art 41 - functia Inginer junior, codul 215210.