Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR
Buna ziua.
Sunt absolvent al facultatii Aurel Vlaicu din Arad. Specializarea mea este Inginer Diplomat - Tehnologia si controlul calitatii produselor alimentare. Specializarea mea in momentul actual nu mai exista in cadrul facultatii, reducandu-se la 3 ani si imaprtindu-se in Tehnologie Alimentara si Controlul Calitatii. As dori sa stiu care ar fi (in afara de cel alimentar) domeniile de inginerie in care as putea profesa.
Multumesc mult
Buna ziua Adi,
se pare ca diploma ta (cel putin dupa ce inteleg eu) este intr-un domeniu destul de strict. Cred ca cel mai indicat pentru tine ar fi sa mergi la acea facultate si sa te interesezi daca te poti inscrie la o alta specializare (eventul cu echivalarea primilor ani de facultate si "cu plata" pentru urmatorii ani) pentru a avea posibilitatea de a fi incadrat pe alte domenii.
Daca s-au redus la 3 ani studiile pe care tu le-ai absolvit in trecut este foarte posibil sa te poti inscrie cu plata in cadrul aceleasi facultati si sa fie nevoie de doar 2 ani de studii in care vei face cursurile aferente specializarii pe care ti-o vei alege tu.
Bafta !
Am absolvit Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei - UPB, studii de lunga durata 5 ani. Nu am diploma in fata si nu stiu exact fiecare cuvant din ea, litera cu litera.
Pot ocupa functia de Inginer de sistem, cor 23905?
Daca eu nu pot ocupa aceasta functie, atunci cine? Ce facultate trebuie sa fi absolvit ca sa ocup aceasta functie?
Intervin cu o intrebare: nepotului meu i s-a schimbat incadrarea in codul COR, fiind trecut de la Inginer la cod Subinginer (prin semnare act aditional la CM).
Este corecta aceasta incadrare/ are drept angajatorul sa o faca?
Mentionez ca are studiii de lunga durata cu master.