avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
Fantastic, interesati-va si apoi vorbiti ca duceti lumea in eroare, nu se mai foloseste denumirea de subinginer de ceva timp, pe toate diplomele tehnice de SSD scrie negru pe alb INGINER COLEGIU !!! daca sunteti sau vreti sa fiti de moda veche folositi in continuare subinginer, iar pe cele de SS scrie INGINER DIPLOMAT.
Studiile N6 le am, ca am diploma de lincenta in informatica care e tot in domeniu, si ma refeream la cunostinte si deprinderi tehnice ca nu ma poate contrazice nimeni ca nu le am atata timp cat am ca anexa diploma de inginer colegiu (3 ani). NU SE SPECIFICA NICAIERI CA TREBUIE DOAR STUDII SUPERIOARE TEHNICE DE LUNGA DURATA ci studii superioare de lunga durata in domeniu si cunostinte si deprinderi tehnice.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
vio81, utilizator
vio81:
Dvs. ar trebui sa convingeti pe angajator, nu pe cei de pe forum.
Parerea mea ati citit-o pe acest topic, nu vreau sa mai revin asupra ei. Eu v-as angaja ca inginer de sistem daca ati fi stare sa rezolvati sarcinile din fisa postului (si nu exista nici o lege care sa-mi interzica acest lucru).
Discutiile de pe forum, asupra acestui subiect, sunt discutii academice, filozofice, juridice, de interpretare a diferitelor acte normative. Hotararea finala o ia, insa, angajatorul pe care nu-l intereseaza aceste discutii ci daca angajatul isi indeplineste atributiile corect si el este multumit.
vio81 a scris:

Fantastic, interesati-va si apoi vorbiti ca duceti lumea in eroare, nu se mai foloseste denumirea de subinginer de ceva timp, pe toate diplomele tehnice de SSD scrie negru pe alb INGINER COLEGIU !!! daca sunteti sau vreti sa fiti de moda veche folositi in continuare subinginer, iar pe cele de SS scrie INGINER DIPLOMAT.
Studiile N6 le am, ca am diploma de lincenta in informatica care e tot in domeniu, si ma refeream la cunostinte si deprinderi tehnice ca nu ma poate contrazice nimeni ca nu le am atata timp cat am ca anexa diploma de inginer colegiu (3 ani). NU SE SPECIFICA NICAIERI CA TREBUIE DOAR STUDII SUPERIOARE TEHNICE DE LUNGA DURATA ci studii superioare de lunga durata in domeniu si cunostinte si deprinderi tehnice.

Ocupatia de subinginer inca exista in COR pentru cei care au terminat forma de invatamant SSD .
Ocupatia de inginer cu colegiu nu a existat nici inainte de tratatul de la Bologna si nici dupa .
Chiar acum m-am uitat pe diploma unui coleg de servici si scrie in felul urmator : Diploma de subinginer, in profilul mecanic, specializarea Tehnologia constructiilor de masini .
Ceva in genul asta tebuia sa scrie si pe diploma dumneavoastra .
Daca pe diploma dumneavostra scrie inginer atunci este nula .
Au mai fost scandaluri cu studenti care au terminat Studii superioare cu specializari care mai de care mai ciudate si au constatat ca diplomele lor nu sunt valabile, deoarece nu sa respectat legea .
Vorbiti la ministerul educatiei .
Daca doresti sa devii inginer mai fa inca 2 ani de studii la o instituitie de invatamant superior acreditata in completarea SSD si atunci visul ti se va indeplini .
Asa procedeaza toata lumea si asa este prevazut si in legislatie .
Am colegi de servici care nu puteau fi incadrati pe post de inginer cu studii SSD si au mai facut 2 ani de studii .
Ca inginer de sistem nu o sa fiti angajat niciodata la bugetari, la particulari poate ......

Consider ca sa discutat prea mult pe acest subiect .
putica, utilizator
Cum sa am diploma pe care scrie inginer colegiu nula. :)) penibil, deja am impresia ca va bateti joc. Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova elibereaza diplome nule :)) Nu este nici un vis sa devin inginer daca era vre-un vis continuam imediat dupa ce am terminat colegiu insa am preferat informatica, domnule inginer. Si sunt incadrat la o unitate bugetara pe postul de analist programator/ inginer de sistem. Aceasta continuare mult enuntata presupune un sacrificiu financiar deosebit. Nu voi platii niciodata incompetenta altora.
vio81, utilizator
vio81 a scris:

Stiu foarte bine cum sta treaba cu ingineria deoarece am facut 3 ani am diploma de subinginer cum era odata, insa intrebarea este cum de cei care termina o fac cu profil tehnic la automatica etc, pot ocupa orice functie care are legatura cu informatica, chiar au timp in 4 ani sa invete de toate si tehnica si programare si de toate incat sa aibe toate cunostiintele celor de la informatica plus extraordinarele cunostinte tehnice, iar cei la informatica sunt ingraditi. In cazul acesta ar trebui ca absolventii unei asemenea facultati sa ocupe numai functii tehnice, ca asta au fost instruiti acolo si mai putin programare sau altceva.

Data post: Joi, 16 Octombrie 2008, 12:43
Subiect: RE: Modalitate de incadrare in codul COR
Cum sa am diploma pe care scrie inginer colegiu nula. penibil, deja am impresia ca va bateti joc. Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova elibereaza diplome nule Nu este nici un vis sa devin inginer daca era vre-un vis continuam imediat dupa ce am terminat colegiu insa am preferat informatica, domnule inginer. Aceasta continuare mult enuntata presupune un sacrificiu financiar deosebit. Nu voi platii niciodata incompetenta altora.

Ar fi bine daca v-ati decide ce anume scrie pe diploma dvs. subinginer sau inginer colegiu............. ( este pentru prima data cand aud ca pe o diploma poate sa scrie " INGINER COLEGIU" ce fel de calificare este aceasta?)

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)