avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
vio81 a scris:

Cum sa am diploma pe care scrie inginer colegiu nula. :)) penibil, deja am impresia ca va bateti joc. Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova elibereaza diplome nule :)) Nu este nici un vis sa devin inginer daca era vre-un vis continuam imediat dupa ce am terminat colegiu insa am preferat informatica, domnule inginer. Si sunt incadrat la o unitate bugetara pe postul de analist programator/ inginer de sistem. Aceasta continuare mult enuntata presupune un sacrificiu financiar deosebit. Nu voi platii niciodata incompetenta altora.

Banuiam ca ai terminat la Craiova .
Nu doresc sa-mi bat joc de tine ci doar am vrut sa te lamuresc cum sta treaba cu SSD.
O rugaminte am la tine : spunemi te rog in ce an ai terminat SSD ?
Doresc sa caut in legislatie ceva care sa-ti dovedeasca daca am dreptate sau nu .
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
putica, utilizator
vio81 a scris:

Si sunt incadrat la o unitate bugetara pe postul de analist programator/ inginer de sistem.

Cum se face ca la acea unitate bugetara esti angajat pe 2 posturi : de analist programator si inginer de sistem ?
Analistul programator in COR are codul 2131.
Inginerul de sistem in COR are codul 213901.

- Conform HOTÃRÂRII Nr. 1609 din 30 septembrie 2004-pentru modificarea anexelor nr. 1 - 3 la Hotărârea Guvernului nr. 410/2002 privind structurile şi specializările universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu din instituţiile de învăţământ superior - la punctul 26 lit. B - Colegiul Universitar din Craiova : nu figureaza specializarea de inginer sau subinginer .
- Conform HOTÃRÂRII Nr. 1082 din 11 septembrie 2003-pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 410/2002 privind structurile şi specializările universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu din instituţiile de învăţământ superior - la punctul 26 lit. B - Colegiul Universitar din Craiova : nu figureaza specializarea de inginer sau subinginer .
- Conform HOTÃRÂRII Nr. 944 din 29 august 2002-pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 410/2002 privind structurile şi specializările universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu din instituţiile de învăţământ superior - la punctul 26 lit. B - Colegiul Universitar din Craiova : nu figureaza specializarea de inginer sau subinginer .

Cu parere de rau tin sa te anunt ca nu esti nici macar subinginer .
Ai o diploma care este valabila cu zero .
Ai pierdut trei ani din viata si nu te-ai ales cu nimic.
Nu esti singurul student din Romania care a luat teapa. Mai sunt cateva mii .
Mass-media a fost plina in ultimii ani de tipul asta de scandaluri .
Nu stiu cum o fi cu diploma de informatician, dar daca doresti te pot lamuri in cinci minute .
Din pacate pe acest forum nu se pot atasa fisiere la mesaje .
Daca doresti te pot ajuta cu toata legislatia in format electronic dar am nevoie de adresa ta de e-mail .
putica, utilizator
Pe statul de organizare asa se numeste analist programator / inginer de sistem , eu am fost incadrat pe functia de analist programator. Deci ocup functia de analist programator si din aceasta cauza am si postat pe site-ul acesta in speranta ca ma va lamurii cineva competent, daca puteam sa ocup cealalta functie de inginer de sistem.

Cu parere de rau tin sa te anunt ca nu esti nici macar subinginer .
Ai o diploma care este valabila cu zero .
Ai pierdut trei ani din viata si nu te-ai ales cu nimic.

Super tare =D>, m-ati amuzat foarte tare.. au facut diplome pe genunchi undeva intr-o magazie din spatele facultatii :))

Domnule, inginer colegiu nu este specializarea ci este Titlul oferit... specializarea este Informatica tehnica, in profilul Stiinta sistemelor si a calculatoarelor.
In speranta ca va ve-ti lumina intr-un fel cu privire la aceste diplome nule care circula pe teritoriul romanesc, puteti vedea aceasta diploma nula la urmatoarele adrese:
vio81, utilizator
Stimate domn, va atrag atentia asupra faptului ca mesajul dvs anterior incalca regulamentul de postare: pe forum se discuta ideea, nu persoana! Va rog sa nu mai faceti aprecieri asupra participantilor la discutie, in caz contrar voi fi nevoita sa va sanctionez.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)