avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
vio81 a scris:

Andreea Lisievici a scris:

Va rog sa nu mai faceti aprecieri asupra participantilor la discutie, in caz contrar voi fi nevoita sa va sanctionez.
Multumesc.

Intrebarea este daca pe acest forum poate da sfaturi oricine sau cineva care are oarece competenta juridica ? Multumesc la randul meu.

Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.
Diploma respectiva nu este nula.
Inginer de sistem poate fi orice persoana cu studii superioare de specialitate sau studii superioare tehnice cu cursuri de formare ca inginer de sistem.
Multumesc pentru raspuns.
vio81 a scris:

Nu mi-ati spus legea sau orice act juridic concret in care sa se stipuleze ca functia de inginer de sistem poate fi ocupata numai de catre un absolvent al unei facultatii de studii superioare tehnice. Spune doar sa aibe diploma in domeniu corespunzatoare nivelului 6 si cunostinte si deprinderi tehnice.

ceva de genul asta am sperat si eu pe forum cand am deschis discutia.
Asa cum a spus tudorvaleriu sau elis, am reusit sa conving pe cei de la ITM ca pot fi angajat astfel, deoarece nu au gasit nici o lege sau vre-un act normativ care sa stipuleze clar ce studii superioare trebuie terminate pentru anumite ocupatii din codul COR. Ducand actele necesare cu studii si inclusiv foaia matricola din facultate, au putut sa stabileaza ca am cunostintele necesare pentru a ocupa postul de inginer de sistem software 213905. Le-am dus pana si Standardul Ocupational pentru functia de inginer de sistem software - 213905, care nu este facut in spatele nici-unei facultati si unde nu se specifica decat nivelul de studii si competentele ce trebuie avute, nici-decum ca trebuie sa fi terminat Automatica sau cine stie ce alte Facultati.
Eu am inteles ce vrea sa spuna si putica si este foarte lgica si argumentarea lui cu privire la incadrari, dar la urmna urmei ca sa fi angajat pe un post, trebuie sa deovedesti competenta pentru acel post, si ma refer aici la competenta practica si abia apoi la cea la care se refera diploma.
La cum apar si dispar sectii prin Facultatile din Romania, e foarte greu sa faci incadrari ca la carte dar poate ca tocmai de aceea este legea atat de permisiva si nu sunt reglementari clare.
La completarea cartii chiar a fost o discutie intre 2 angajati ai ITM, care au concluzionat ca ei sunt acolo pentru a completa cartile de munca in baza unor acte. Ei nu fac altceva, ei nu trebuie sa fac interpretari. Singurul lor rol acolo este sa completeze si eventual sa traga de maneca pe angajat sau angajator asupra unor presupuse probleme.
Astfel ca in baza deciziei de schimbare a titulaturii, au facut acest lucru. Nu foarte convinsi ca au facut bine, dar nici nu mi-au putut contra-argumenta legislativ.
Asa ca, vio81 daca la mine s-a putut, la tine ar trebui sa fie mult mai simplu cu studiile de lunga durata in Informatica. Colegiul in AUtomatica nu are valoare dupa cum ai spus pentru ca sunt de scurta durata. Desi mai nou am auzit vehiculandu-se vorba ca se iau in considerare si cele de 3 ani ca fiind studii superioare de lunga durata; probabil ca acum atat dureaza studiile superioare - 3ani.

dcrst75, felicitari pentru reusita in fata ITM-ului. Deocamdata ma multumeste si functia de analist programator deoarece nu ma intereseaza titulaturi de functii pompoase, si atat cat ambele functii au aceasi grila de salarizare si prestez aceiasi munca nu am nici un chef sa fac tam tam. Ma deranjeaza incompetenta unora din angajatori care in loc sa se intereseze si sa aplice legea propun calea cea mai usoara pentru ei, in cazul meu sa mai fac inca 2 ani de facultate tehnica, de parca nu ar consuma timp si resurse financiare.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
vio81, utilizator

În regulă,
...parca am urmarit postăurile mele dintr-o lume paralelă...asta dacă intr-adevar ţi-au placut S.F.-urile sau, bineînţeles incă iţi mai plac.

Am carte de munca facută in Bucureşti şi ghici cu ce studii a fost făcută aceasta ?
Atestat ajutor analist programator (aşa erau pe vremea cand eu am terminat liceul, acum nu ştiu şi chiar nu prea am vreun motiv bine întemeiat pentru care m-ar interesa).
Să ştii ca ar fi trebuit sa ştii de la început şi sa mai şi spui ce scrie exact pe diploma ta vio81 nu sa bagi la randul tău lumea in ceaţă aşteptând ca cineva să pice in capcană din greşeală sau poate sa descoperi tu însă-ţi capcana după cateva postări pe acest forum...asta ca să eviti banale conflite ce nu îşi au rostul.

ªi acum sa îţi spun şi eu de fapt ce scrie pe ultima mea diplomă de absolvire:
"Inginer Colegiu
specializarea: Comunicaţii şi exploatare poştală"
asta în mare pentru că nu am această diplomă în faţa mea acum ca să îţi dau datele ECACTE, dar măcar memoria nu îmi joacă feste nici măcar când uneori "mă alcoolizez" mai mult sau mai puţin.
Cu alte cuvinte, ca să încerc sa nu fac aceleaşi greşeli ca şi tine fac parte din ultima promoţie de genul ăsta, deoarece fostul Colegiu Universitar Tehnic Nr. 2 cu specializările aferente s-a desfiinţat în 2007, anul în care mi-am luat eu licenţa.

Eu unul am încetat sa mai învinuiesc pe alţtii în afară de mine pentru multe lucruri, însă asta nu dă dreptul nimănui din punctul meu de vedere sa "îmi scoată ochii" pentru greşelile pe care le comite iar eu mă nimeresc prin preajmă sau sunt cunoscut, prieten, amic, ruda îndepărtată etc. cu respectivul/respectiva.

Hai să mai incetăm cu polemicile inutile care ne fac să pierdem atât de mult timp preţios.

Multă baftă !

PSª grşelile gramaticale sau ortografice comise mai sus se datorează vitezei de tastare şi faptului că incă mă încăpăţânez sa folosesc Alt+Shift schimbând tastatura

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)