Buna dimineata.Am o situatie in privinta careia as vreasa ma lamuresc.Sunt tutorele unei fetite, a carei mamica a decedat in luna martie 2008. Dezbaterea succesorala a avut loc in septembrie 2009. In vederea demersurilor necesare vanzarii imobilului aflat in patrimoniul defunctei , s-au achitat o serie de datorii .Astazi, am primit o invitatie la conciliere de la o firma care distribuie apa , cum ca la fastul imobil al defunctei( care a fost vandut) , exista un debit de vreo 23 de milioane.In sept-octombrie 2009 deci imobilul a fost vandut, am inteles ca pe numele cumparatorilor exista doar 3 facturi, restul , cam 20 de milioane fiind debitul acumulat pana la data vanzarii.Minora al carei tutore sunt nu a mai locuit acolo dupa moartea mamei , adica din martie 2008.In schimb, a locuit sora ei , majora, cea care a si efectuat consumul de apa. NU stiu daca exista facturi restante emise la ,,epoca,, vietii defunctei.
Intrebara mea este, ce obligatii are cea mica, stiu ca ca devreme ce a acceptat mostenirea, fie si sub beneficiu de inventar, trebuie sa suporte si pasivul, in limita activului dobandit..Pasivul succesoral se considera doar acela existent pana la data mortii defunctei, sau si acela nascut dupa data decesului si pana la data dezbaterii succesorale? Multumesc .