Multumesc pentru raspuns !
Dar mai am o nelamurire,imi cer mii de scuze, daca se poate sa-mi raspundeti...
Este cert ca daca certificatul meu de mostenitor va fi anulat, tata va fi unicul mostenitor dupa bunica. Insa tatal meu este decedat.
Va putea notarul sa elibereze un nou certificat de mostenitor, pe numele unui decedat, adica tata, pentru ca eu apoi sa pot face supliment la certificatul de mostenitor al lui tata ?
Legal, voi putea face acest supliment la certificatul de mostenitor ?
Iar in cazul in care notarul va putea elibera certificatul de mostenitor, va trebui ca eu sa platesc alti bani ?
Ma scuzati, poate nu inteleg eu... Cum se procedeaza ?
Si in legatura cu dreptul de proprietate al cumparatorului...
In opinia mea, deocamdata, nu este vorba despre nici un drept al cumparatorului, atat timp cat acesta nu dispune inca de un titlu valabil (hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare). Deocamdata are doar acea chitanta de mana prin care tata i-a vandut casa, atat, nu si terenul, mai ales ca acel teren nu este cel de sub casa, acolo fiind doi proprietari, ambii decedati (bunica si matusa mea, dupa care eu am testament autentic, nerevocat, dansa neavand mostenitori directi (copii)).
Dupa parerea mea, i se poate recunoaste dreptul cumparatorului doar pentru ceea ce a cumparat, adica pentru casa.
Precizez ca in acea chitanta de mana se face vorbire doar de casa, nu se specifica nimic despre vanzarea terenului. Tranzactia a fost incheiata in 1976.
Gresesc eu in acest rationament ? Va rog sa-mi spuneti cum stau lucrurile dpdv juridic ?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Daca vi se anuleaza certificatul de mostenitor, se face succesiunea dupa bunica unde tatal este mostenitor apoi dupa Tata unde dvs sunteti mostenitor, sunt succesiuni successive se elibereaza un singur certificat de mostenitor.
Veti plati onorariul notarului.
Cat priveste terenul care nu l cumparase prin Chitanta de mana cumparatorul nu are drept de proprietate. Cu Chitanta aceea de mana el poate cere instantei sa dea hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare.
Multumesc pentru raspuns !
In legatura cu succesiunile ar mai fi o mica problema...
Problema e ca ultimul domiciliu stabil al bunicii mele nu coincide cu ultimul domiciliu stabil al tatalui meu, aceste domicilii fiind in localitati diferite. Deduc de aici ca notarul din localitatea unde a avut ultima data domiciliu bunica nu poate face ambele succesiuni. Gresesc in rationament ?
Eu am deschis succesiunea dupa tata, in 1997.
Cum se procedeaza in acest caz cu succesiunile succesive ?
Se pot face la acelasi notar ?
Cat priveste terenul, pe care cumparatorul nu l-a achizitionat in mod expres prin chitanta de mana si dupa cum mi-ati spus nu are drept de proprietate, poate acesta sa il revendice cu succes prin uzucapiunea de 10-20 sau chiar 30 de ani daca obtine titlul pentru casa ? Precizez ca acest cumparator al casei a avut si posesiunea terenului incapand din 1976, dar nu a platit impozitele catre stat in perioada 1976-199x (1995 sau 1996, nu stiu exact) si nici nu a depus vreo diligenta pentru a intra in legalitate cu actele, pana nu am aparut eu sa revendic imobilul (casa + teren). Si cand am aparut eu, m-a si dat in judecata, f. rapid. Sincer, casa este demolabila (fiind degradata in mod serios), deci nu mai prezinta interes, terenul ramane cel care prezinta interes in momentul de fata.
Multumesc !
Scuze pentru greseala de scriere din textul precedent... "incapand din 1976", corect este: "incepand din 1976".
Succesiunile succesive se rezolva la acelasi notar. In caz de anulare a certificatului dvs de mostenitor , atat succesiunea bunicii cat si a tatalui se face la notarul caruia I s a anulat certificatul, indiferent ca primul decedat nu se afla cu domiciliu in raza altei circumscriptii judecatoresti.
In ce priveste problema a doua nu poate sa in voce uzucapiunea de 10-20 de ani pe pamantul pe care nu are Chitanta de mana pt ca nu are just titlu. Poate insa invoca uzucapiunea de 30 de ani daca dovedeste ca avut posesia acestuia neviciata neintreupta atatia ani.