avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare act aditional

ce se poate face daca salariatul refuza sa semneze de primire informarea si actul aditional de schimbare a locului de munca???
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:20, 8 Septembrie 2008
poate fi vb de o cercetare disciplinara, sanctiune ???????
1. Nu mai scrieti cu majuscule (regulamentul interzice) ca nu pot citi si, pe viitor, nu va voi mai raspunde.
2. Cand ati incheiat contractul individual de munca trebuia sa specificati, la "locul de munca" sau la "alte clauze", posibilitatea de a fi mutata de la o ferma la alta cu aceeasi functie si acelasi salariu, in functie de necesitatile firmei.
3. Discutati cu persoana in cauza si faceti-o sa inteleaga ca este absolut necesar sa fie mutata la alta ferma. Eventual mai dati-i ceva la salariu.
4. Daca nici asa nu vrea, desfiintati locul de munca al ei de la ferma unde lucreaza, concediati-o cu art.65 din Codul muncii, declarati locul vacant de la cealalta ferma si angajati pe altcineva sau tot pe ea, daca vrea si daca vreti si dvs.
5. Desfiintarea locului de munca de la prima ferma are o cauza reala si serioasa, conform art.65(2) din Codul muncii, pentru ca nu se mai justifica din punctul de vedere al firmei, procesul de productie nu mai necesita postul respectiv.
Spor la treaba!

Nu cred ca sanctiunea pentru asa ceva rezolva problema. Nu ea a solicitat modificarea clauzelor din CIM.
O puteti sanctiona pentru altceva, dar sa nu o inraiti mai mult si sa inceapa cu sesizarile si apoi sa nu mai puteti sa lucrati d controalele de pe la ITM. Aplicati, mai bine, pct.4 si 5 de mai sus si este legal.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Chiar nu ma asteptam sa-i dati solutia asta... E o miscare de fortza... NU, nu poate face obiectul niciunei cercetari disciplinare sau sanctiuni. Codul muncii prevede clar faptul ca felul muncii, locul muncii, durata contractului, conditiile de munca, salariul, timpul de munca si timpul de odihna nu pot fi modificate unilateral ci doar prin acordul partilor. Locul muncii se poate modifica unilateral de catre angajator doar in cazul delegarii si/sau detasarii... dar deja ati raspuns ca nu e cazul de asa ceva. In concluzie, ori adoptati solutia (imorala si cu risc de proces) oferita de dl. Tudor Valeriu, ori incercati o negociere cu salariatul...
Codul muncii are multe lacune printre care si cea a faptului ca nu poti inceta un CIM atunci cand angajatorul nu mai are nevoie de postul respectiv. De aceea am sustinut in alte discutii ca ar fi mai bine sa se faca CIM numai pe perioada determinata. Nu poti sa angajezi pe cineva si sa-l tii pe post pana... nu stiu cand. Nu sunt angajator si nu le tin partea dar acest Cod al muncii este in favoarea angajatilor si de aceea apar jumatate din salariatii din tara cu salariu minim pe economie. La un CIM pe perioada determinata (un an, doi, trei etc.) poti negocia un salariu mai bun si angajatorul va fi si el multumit.
Solutia propusa de mine nu e mai imorala decat altele pa care le fac angajatorii in ziua de azi, dar cel putin este legala in sensul ca art.65 din Codul muncii (asa cum s-a modificat prin OUG nr.55/2006) nu mai precizeaza ce inseamna "o cauza reala si serioasa". Cred ca intentionat a facut legiuitorul aceasta modificare, sa nu supere nici pe sindicalisti nici pe patroni.
Am avut o situatie asemanatoare.
Salariatul a strambat din nas cand l-am trimis la un punct de lucru. Firma noastra are ca obiect de activitate constructii drumuri. Locul muncii nu este intotdeauna la sediu, decat in perioada rece.
Am facut acte aditionale imediat pentru toti salariatii, introducind clauza de mobilitate prin care salariatul se va deplasa la punctele de lucru , conform necesitatilor firmei. Asa s-au linistit toti.

Alte discuții în legătură

Pot lua somaj ? M.miha M.miha S.C.la care sunt angajata vrea sa inchida sectia unde lucrez eu( Campina) si sa mute totul la Ploiesti din motive de \'CRIZA\" , iar salariatii vor ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca costel58 costel58 Este legala modificarea unilaterala (prin dispozitie) a locului de munca din contractul individual de munca in conditiile in care ulterior salariatul refuza ... (vezi toată discuția)
Detasare interval interval Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt 1. Ce ... (vezi toată discuția)