avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi ale fostului sot asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi ale fostului sot asupra copilului

dak in hotararea mea de divort nu este mentionat niciun program de vizita pt copil,deoarececa fostul sot nici nu s-a prezentat la divort ce drepturi mai are el asupra copilului care avea 11 luni cand am bagat divortul iar acum are aproape 6 ani,iar copilul nici nu il cunoaste
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:38, 30 Septembrie 2011
am inteles ca probele inregistrate nu se accepta dacat in procese penale, nu civile. asa ca, cu ce proba vii in instanta sa dovedesti ca te injura, ameninta...? pentru ca e cuvantul tau impotriva cuvantului lui/ei (dupa caz). Deci, in acest caz, ce poti face?
imi pare rau ca am etalat problema colegei mele; vreau doar sa precizez ca nu s-a plans ea la mine, ci eu am insistat foarte tare sa aflu ce se intampla cu ea (cred ca iti face bine cand vorbesti cu cineva despre problema ta, chiar daca nu iti da solutii), iar acest copil nu este obez, e o fetita in perioada de crestere (dezvoltare fiziologica, cred ca doamnele ma inteleg), iar in urma consultului medical (de specialitate) s-a decis ca nu e nici macar supraponderala si ca nu are nevoie de un anumit regim alimentar, ci doar exercitiu fizic, specific varstei.
multumesc pentru pareri; stiu, este o opinie obiectiva din partea domnilor avocati; insa din partea unor persoane obiective m-as fi asteptat la o opinie de genul "conform legii... nu este posibil sau nu exista solutii", nu sa fiu judecata daca ceea ce am intrebat sau am relatat e corect sau nu. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ada stefan, utilizator
Stimata d-na avocat AVLIL
Statele au promovat si multiculturismul si vedeti ce a iesit!!
Statele au promovat nediscriminarea pe motive etnice si vedeti cum aterizeaza la Otopeni avioanele cu "discriminatii"
Tot statele promoveaza principiul independentei tarilor, pe care le bombardeaza ca sa apere "civilii" ( tarile arabe), omorandu-i(victime colaterale!!)
Este o vorba:"Nu tot ce zboara se mananca"
Si nu tot ce se practica in alte tari se potriveste la noi.
In anumite tari moderne, daca barbatul agreseaza femeia, are interdictie de se mai apropia de ea si de copil.
In alte tari,hartuiala este pedepsita, la noi, nu exista legi!!!
La noi, daca unul omoara un om cu masina, este omor din imprudenta si primeste 1 an cu suspendare, basca mai si conduce in continuare; sase talhari terorizeaza 4 sate, sechestreaza primarul si incendiaza case, dar nu sunt probe;
Insa daca iti aperi avutia si familia si omori agresorul, sigur sunt probe sa infunzi puscaria multi ani!!! (Hadareni)
Legea este facuta de oameni, se spune, pentru oameni.
Si noi suntem oameni si vedem cui folosesc aceste legi???


Intrebare:
1.Se poate cere in instanta examinarea psihica/psihologica a paratului?
2. Ce probabilitate exista ca un individ care, in timp, si-a lovit propria mama, apoi mama copilului sau - pe motiv ca a fost provocat - sa-si loveasca copilul, daca-l provoaca???
Si copilul provoaca, fiindca "vrea la mama", "iubeste pe mama", chiar mie mi-a spus, asa, din senin, ca sunt urata:acute:
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator
ada stefan a scris:

am inteles ca probele inregistrate nu se accepta dacat in procese penale, nu civile. asa ca, cu ce proba vii in instanta sa dovedesti ca te injura, ameninta...? pentru ca e cuvantul tau


De la cine ati inteles asa ceva? :hm: Am scris de vreo 100 de ori pe acest forum ca inregistrarile audio/video pot fi folosite in orice proces DACA nu s-au facut printr-o fapta prevazuta de legea penala. Insa trebuie sa aveti in vedere ca inregistrarea unor certuri in timpul carora tatal minorei injura nu inseamna deloc ca ii face rau minorei sa stea in prezenta lui.
@ Martonze
1. Pentru ca mijlocul de proba cu expertiza sa fie acceptat trebuie sa existe dovezi ca paratul se comporta anormal, altfel o astfel de cerere poate sa aiba scop sicanator.
2. Nici un judecator cu scaun la cap nu o sa interzica unuia din parinti sa aiba relatii cu minorul pe motiv ca exista o probabilitate "P" diferita de 0 ca un eveniment "E" defavorabil minorului sa se produca din vina sau cu concursul parintelui.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
1. Considerand ca reclamantul este subiectiv si nu este psiholog, care ar fi dovezile pentru un comportament anormal, in afara de agresiuni fizice repetate, amenintari si injurii, trimis vederi unui sugar, solicitari de convorbiri telefonice cu un sugar, etc.???
2.Judele actioneaza in interesul superior al copilului si undeva, se vorbeste despre SIGURANTA acestuia. Existand o probabilitate diferita de 0, cum se poate evita riscul?
In ce masura un judecator raspunde de consecintele deciziilor date, in spiritul legii, spirit care este foarte interpretabil???!!


RISC s. n. eveniment probabil, generator de pierderi; pericol posibil. (< fr. risque)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink

RISCÁ, risc, vb. I. Tranz. și intranz. A(-și) pune în primejdie viața, onoarea etc.; a (se) expune unui pericol posibil. ** Intranz. A participa la o acțiune nesigură, a acționa la noroc. ** Refl. (înv.) A cuteza, a îndrăzni, a se încumeta. - Din fr. risquer.
Sursa : DEX '98

Situatiile de risc trebuiesc evitate sau trebuiesc luate masuri suplimentare de siguranta!!

Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator
Daca cineva, indiferent de sexul biologic, trimite vederi unui sugar sau solicita sa-i auda vocea la telefon nu este anormal in sensul in care o instanta i-ar interzice sa-si vada copilul ci poate doar anormal de sentimental dupa cum un batran care vorbeste cu pisica lui nu e anormal in sensul in care ar trebui internat la balamuc ci doar anormal de singur.
Exista nu numai o probabilitate diferita de 0 catatal sa-i faca rau ci si una, tot diferita de 0 ca mama sa-i faca rau? Exista! Chiar daca cea din urma este ridicol de mica. Judecatorul nu este inginer de riscuri si nu evalueaza probabilitatea producerii evenimentului "E" in conditiile in care minorul "m" isi petrece 48 de ore la sfarsit de saptamana cu parintele "T". Stiti de ce? Daca "T" nu este total iresponsabil va raspunde inclusiv penal pentru orice prejudiciu suferit de "m".

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati nerespectare program vizita minor Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, doresc sa va intreb, care e modul de calcul a penalitatilor de nerespectare program vizita minor dupa noua lege a alienarii? Se ia un cuantum de ... (vezi toată discuția)