Am o intrebare legata de modalitatea legala de a renunta la contabilizarea si plata consumului de energie termica facute prin repartitoarele de costuri.
Astfel, presedintele asociatiei de proprietari a convocat o adunare generala extaordinara, cu scopul ca membrii asociatiei sa se pronunte pentru scoaterea din functiune a repartitoarelor de costuri, plata urmand sa se faca conform suprafetei utile a fiecarui apartament din condominiu.
Presedintele, impreuna cu "apropiatii lui' spera ca in urma pronuntarii "pentru" a 50%plus 1 din cei prezenti, repartitoarele sa fie scoase din functiune. Eu, din investigatiile de pe net si in urma convorbirilor cu firma care a montat aceste repartitoare, am inteles ca pentru a se renunta in totalitate la contorizarea blocului este necesar un procent de 99 si ceva la suta, dar nu am inteles care este temeiul legal.
Cu toate acestea, se pot debransa numai cei interesati, dar iarasi nu stiu baza legala, deoarece contractul este incheiat la nivel de asociatie si nu individual.
Pe langa aceste intrebari, as mai avea o nelamurire si anume, in cazul in care o parte a proprietarilor sunt debransati de la sistemul de inregistrare si cealalta parte nu, cum se va face plata pentru consumul de energie termica pentru partile comune?
roberth
Si cei care au centrale pe gaz trebuie sa mentina un minim de confort termic. Nu conteaza sistemul de incalzire folosit, normele de confort prevazute in standarde tehnice si normele de sanatate publica sunt obligatorii pentru toti. Asta spun si specialistii.
Transferul de caldura se produce, deasemenea, indiferent de sistemul de incalzire folosit. Daca cineva inchide robinetul, indiferent ca are repartitoare sau centrala pe gaz, primeste caldura indirect, prin pereti, de la vecinii care se incalzesc, (indiferent ce sistem au si acestia), astfel ca apare si obligatia de plata, indiferent ca va convine sau nu.