alexandruteutisan a scris:
@elen138 Cei din diaspora sint totusi cetateni romani , nu sint cetateni straini , ei nu voteaza pentru parlamentu sau senatu acelui stat , ei domicileaza in acel stat temporar nu definitiv , in romania nu participa la votarea locala , pe care o fac acolo unde stau , si se gindesc ca vor veni vre-o data acasa , si intereseaza si pe ei ce se intimpla in tara poate mai mult decit multi alti care nui intereseaza decit cum sa ne traga tepe si sa-si mareasca averile , ei se gindesc mai mult la ce au lasat in tara ,ca nu au plecat de bine printre straini si nu le e usor , ca trebuie sa-si rupa de la gura sa trimita bani in tara pentru cei remasi aici . Tineti minte cu cit a scazut bib cind a venit criza , ca cei din afara nau mai avut de unde trimite atitea bani in tara , e o simpla intrebare !!!
Stimate domnule, as fi de acord cu ceea ce spuneti, daca ar veni in tara imediat ce s-a instalat noua putere, sa suporte consecintele votului lor, dat pe convingerea formata sau deformata de presa. Altfel nu ma convinge nimic!
acolo unde stau , si se gindesc ca vor veni vre-o data acasa
Doar pentru ca ... "vreodata"? Vreau sa stiu cati dintre votantii din diaspora s-au intors in Romania din 2008 pana acum? Cati locuiesc efectiv in tara?
Nu ma priveste daca o duc rau pe acolo, banii lor nu ajung in bugetul statului, asigurarile lor, ale celor care lucreaza legal, ajung in buzunarele statelor de rezidenta! Copiii lor? Aproape orfanii nostri, copii ai nimanui. Daca nu va convine, va rog sa cititi statisticile in domeniu!
Romanii din diaspora au suferit taieri de salarii, concedieri si aruncari in strada pentru ca s-a promovat o lege care sa dea drepturi discretionare bancii? Sa fim seriosi, nicaieri in Europa nu fac bancile averi ca la noi. De aceea nu vor pleca de aici cata vreme au sustinere politica atat de solida!
Nu, domnule, sa nu voteze!
PIB-ul n-a scazut ca nu mai trimit ei bani, ci pentru ca a crescut evaziunea fiscala, pentru ca aceia pe care i-au votat ei s-au imprumutat pe spinarea populatiei pentru zeci de ani, iar banii nu se stie pe unde au ajuns. Credeti ca s-au platit salarii si pensii cu acei bani? Poate intr-o lume virtuala, aici nu este credibil.
DA,
condamnarea alesilor care nu si-au tinut promisiunile! Doamne, ce distractie ar fi! :)) Cum sa accepte asa ceva cand ei isi asigura veniturile pentru ei si generatiile urmatoare?!
Nuuu, raman la parerea mea: dreptul de vot sa fie - chiar obligatoriu - exclusiv pentru cei care sunt apti sa voteze, nu pentru toti neispravitii! Pe munca noastra huzuresc netrebnicii, alesi - desi mi-e imposibil sa cred ca a/au avut atatea voturi - de gloata flamanda, cu pasapoarte de ue...
Nu accept obligatia de a vota! Dreptului meu de a vota ii corespunde obligatia de a nu-l impiedica pe altul sa voteze! Alta obligatie corelativa este nu doar fortata, este abuziva. Reprezinta incalcarea dreptului la libertate de exprimare! Daca am interpreta altfel, ar insemna ca orice drept devine obligatie in sine, ceea ce este contrar notiunii de drept si obligatie corelativa. Ca exemplu, dreptul de proprietate este garantat, dar nu esti obligat sa devii proprietar, chiar daca - de principiu - orice persoana are un patrimoniu.
Diana, ai dreptate, acum intereseaza lovitura de imagine, nu solutii concrete pentru tara (vezi interviul unui presedinte de partid, care spune ca va castiga alegerile, dar ii este frica de ce va fi dupa). El s-o fi auzit cand a spus asa tampenie???
Marian, a plati TVA si accize, nu inseamna taxe si impozite ;) , stii bine ca nu la acest aspect m-am referit, ci la taxe si impozite pe rulaje de marfuri, inclusiv bani, la plata impozitelor pe proprietati, la asigurari de sanatate, somaj si pensii pe care noi ceilalti (probabil un soi de "proasta satului") le platim si profita ei. Nu te doare cand ei n-au prestat o ora de munca, dar au palate, mertane, valuta (nedeclarata, ca o dau cu camata) in timp ce tu muncesti si iei jumatate de salariu (restul sunt retineri catre toate fondurile + buget), din cealalta jumatate primind ei ajutoare???? Nu cred ca nu te deranjeaza cand vezi politistul ca ranjeste la o infractiune savarsita de un astfel de cetatean, platitor de TVA si accize, iar dreptatea ta sta atarnata in cui!
Eu zic ca atunci cand nu ai nimic de oferit, nu vii cu o lege care sa oblige, ci mai bine taci si te retragi! De altfel, ar cam fi timpul...
:bow: