avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
scuze ptr majuscule
Din cate inteleg eu, cred ca aceasta testare psihologica este asemanatoare cu cea de la SRI asa ca RellyRelly nu pot decat sa iti dau sfatul pe care l-am primit de la cineva : Du-te odihnit/a la testare si nu incerca sa gandesti prea mult intrebarile. Sunt facute in asa fel incat sa se prinda dc minti sau daca ai stat si te-ai gandit la intrebari. Mai pe scurt, fii spontan! Asta vor de la tine. Nu incerca sa fii ceea ce nu esti si inca un sfat : Prima reactie este cea mai buna!
Bafta multa!
Referitor la noroc si admiterea la inm
Eu dau acest examen de 4 ani si il cad mai tot timpul la limita. Anul asta desi am avut punctaje destul de bune la grila si logica am luat o nota fff mica la interviu. - e posibil sa fie si vina mea, pt ca am avut mari emotii si probabil asta s-a simtit...iar in plus mi-au pus o intrebare de deontologie, despre care am inteles ca se face in anul I la INM (evident pe langa speta la care am raspuns corect).
Ceea ce vreau sa spun, este ca pt a lua acest examen, este nevoie de munca si iar munca, iar in subsidiar de noroc. Aceasta regula o confirma toti cunoscutii mei care au luat acest examen, dupa mai multe incercari. Prin urmare, cei care sunt ^privilegiatii sortii^ si care vor sa ne arate ca au luat acest examen usor si ^ca poseda o inteligenta sclipitoare^, sa o demonstreze cand vor incepe pregatirea la INM si cand vor fi repartizati la la instante sau parchete.
Asa ca, pt toti, nefericitii printre care sunt si eu, haide-ti sa muncim in continuare, caci ..nu rezista nici un obstacol muncii nesfarsite si calme...pt ca in final..vom reusi!
=D>
Buna ziua,

Va citesc de mai mult timp dar pana acum nu mi-am facut cont, considerandu-ma o persoana care nu prea poate da sfaturi, avand in vedere ca am picat cu 52 de puncte, dar citind ultimele voastre mesaje chiar nu pot sa tac, intrucat il cunosc f. bine pe Relly, mi-a fost coleg 4 ani de zile si tocmai pt ca il cunosc am considerat ca n-are rost sa il sun sa vad daca a trecut psihologicul. Am aflat ca si voi de pe forum, recunoscandu-i in primul rand stilul de a scrie, intotdeauna cu bun simt, intotdeauna calm si rabdator. Nu vreau sa ma pronunt in privinta altora pe care nu ii cunosc, dar vreau sa va spun ca de data aceasta INM-ul si CSM-ul, cel putin in ochii mei, au decazut mult, f. mult. Sa ii spui unui astfel de om ca este un introvertit... unui baiat iubit si admirat de toti colegii, care nu s-a certat cu nimeni de-a lungul timpului, desi ar fi avut adesea motive, ca in orice facultate si in special la o facultate de drept unde oamenii sunt ambitiosi... Apoi sa ii spui ca a fi sufletist e un defect pt a fi magistrat... Dumnezeule, dar in ce tara traim? E un fel al CSM-ului de a recunoaste ca se cauta oameni cat mai reci pt aceste locuri? De data asta tind sa cred ca e pura prostie la mijloc. Caci numai niste prosti pot crede ca e ok sa te duci la asemenea teste si sa spui ca totul e roz, tu esti un optimist non-stop, ca nu te-ai simtit abandonat nicioadata si ca daca s-ar ivi un conflict in fata ta, care te-ar implica la un moment dat si pe tine, tu ai analiza obiectiv, cu calm, ca un mediator, si nu ai trage o palma nimanui... Deci pana la urma ce se cauta? Mincinosi si oameni reci...? Eu cam asta am inteles din povestirile colegilor mei. Nu trebuie deloc sa fii sincer, sa spui ca uneori ai plans de-a lungul vietii, te-ai enervat, ai spart o vaza, etc. Frumos, va trebui sa imi pregatesc o imagine ideala pe care sa le-o expun la anu', ei sa aiba in final un raport bun si sa-si ia in continuare acel salariu probabil f. bun. Ei bine, eu nu pot sa ii spun "domnul psiholog" acelui individ, cum a facut Relly. Eu il consider un om meschin, la fel ca pe toti ceilalti din CSM care accepta asa mizerii. Iar de renuntat nu renunt. Eu abia am terminat facultatea, o sa dau si la anu... Iar daca nu vor neplaceri, sa aibe grija sa ma depisteze, caci eu nu o sa tac niciodata cu calm precum colegul meu. Sa ma caute si sa ma pice din timp!

O zi buna tuturor si succes pe mai departe!
A.M.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)