avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Dar, daca veti urmari pe site-ul CSM desfasurarea concursului pe mai multi ani in urma( sa zicem din 2005 pana in prezent) [ link extern ] .
Sa zicem ca, dupa un an de munca intensa (5 ore pe zi), reusesti sa treci de testul grila, cu toate greselile acestuia ( in fiecare an trec 250-300) si speri sa fii in cei 160-200 de candidati admisi, gandindu-te ca toti candidatii au sanse egale si ca examenul e corect ( desi sunt putini care nu au suspiciuni ).
Ajungi la testul de logica... “o sa fie mai bine “ iti zici, ca stii cum e ca l-ai dat si anul trecut si ai obtinut un scor bun. Mai gandeste-te o data! Anul acesta au introdus o mica modificare: nu se mai dau 100 de intrebari ci 120, cu un timp mai mare de solutionare. ‘Foarte corect!’iti spui din nou. Mai incearca! Din cele 120 de intrebari 20 nu sunt punctate si, aici e aici, nu se stie care sunt cele 20 de intrebari nepunctate. Deci, daca faci corect 80 de grile si ai ghinion sa le faci si pe acelea 20 nepunctate , ai 60 de puncte, in loc de 80. Asta inseamna subiectivism si aleatoriu!!!!!
Dar, in ciuda faptului ca ti se pot lua 20 de puncte din munca ta, ai avut noroc si ai luat 7 la logica , situandu-te in primii 100 de candidati dupa logica. Am intrat! Iti zici, plin de bucurie, dar poate ca te grabesti! Urmeaza interviul
La interviu se dau 40 de note de 10 , o gramada de 9 si tu iei opt si cazi examenul, din cauza unui interviu. Bun, dar ce am gresit!?Ce a facut diferenta intre mine cu 8 si ceva si ala cu 10?Nu o sa stii niciodata ca la interviu nu ai voie sa contesti nota si iata cum cazi un examen pentru care te pregatesti de 4 ani din cauza unui alt act aleatoriu si subiectiv, pe care, culmea, nu il poti contesta.Poate ca nu ai raspuns corect la intrebari de tipul “ De ce ai ales meseria de magistrat?” , “ Iti place sa lucrezi in echipa?” sau poate ca nu am comentat cum trebuie maxima primita?sau poate m-au depunctat la limbajul trupului? Sau poate ca au avut nasul prea mare sau urechile prea mici? niste nesimtiti care isi bat joc de candidati!
Sa presupunem ca am trecut si de interviu si ca sunt intrat. Sunt in al noualea cer! Nu mai am decat examinarea medicala si testarea psihologica – niste formalitati! Gresit!!!!! In urma cu ceva ani o persoana a fost respinsa pentru ca avea cancer! fata a contestat in justitie si a castigat!Dar daca nu contesta? Era respinsa?! Era!
In octombrie 2009, 10 candidati a picat testul psihologic, deci au picat examenul! Dupa atatea probe luate, dupa un test de logica luat cu brio, au considerat psihologii ca esti dus cu pluta si ca nu corespunzi meseriei de magistrat!RUSINE!!! Judecatoarei care a condus beata i s-a facut testul???????
Discutand cu cativa procurori tineri, acestia mi-au relatat ca cei care au intrat in magistratura in ultimii ani sunt foarte slab pregatiti! Cum asta, dupa teste asa de grele pe care 80% dintre magistratii actuali le-ar pica, nu sunt pregatiti?
Poate sunt pilosi si au intrat pe pile?! Nu stiu ce sa cred, cert este ca sunt multe ‘manarii’ la acest examen. Se aude ca la interviu , notele se pun cu grilele de logica pe masa, dand astfel nastere la aranjamente si permutari.
aici intrati ptr facebook [ link extern ]
iar pentru cei care cred ca la inm nu se intra si pe pile , va spun ca in anul cand seful CSM era dl Galca, fiul lui a dat examenul si , culmea , a intrat ... la fel si in cazul dl Lupascu ... era culmea sa pice la interviu sau la psihologic!
Scuze pentru faptul ca am fost poate mai vehement.
pushtempo
un sfat prietenesc- ai grija ce scrii aici de psihologi ca nu se stie ce vei face la examinarile viitoare, tinand cont ca tu nu mai esti anonim pe site, pentru ca ai spus ca ai intrat cu 7 la grila si esti singura! Deci oricine stie cine esti ! Si sa stii ca mi-ar parea rau de tine. Bafta in continuare!
zici tu ceva cipicaus...in ce-l priveste pe baiatul lui galca nu stiu ce sa zic, am vazut si eu lista din momentul absolvirii si era printre ultimii (parca 86, 88, din 90-din cate retin). si eu am o cunostinta care a trecut cu bine prin inm, si fara pile sau altceva, pur si simplu prin munca. drept este ca a avut o bafta cat cerul cand a dat examenul (a facut 78 si a contestat 4 intrebari, si ghici ce...a primit-era pre vremea celor 80). dar il cunosc foarte bine, om simplu dar a muncit...vorba reclamei "impossible is nothing".
Cipicaus imi pare rau sa te contrazic sunt doua fete care au intrat cu 70. In plus, pushtempo nu a picat psihologicul, deci nu exista o reexaminare pt ea.
Multumesc, lilith.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
monimon, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)