cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Bravo Anamaria! Aceasi senzatie am avut-o si eu, ca nu trebuie sa fi sincer cu ei pentru ca te analizaza dupa niste bareme care nu au nici o legatura cu realitatea. Ei sunt total aerieni. Si eu ma intreb cum poti ramane optimist dupa ce muncesti atat si ei isi bat joc de tine ? Si in plus, nu vad care ar fi problema daca esti un tip introvertit, pai ce toti magistratii trebuie sa fie extrovertiti? Tipul de temperament nu poti sa ti-l comanzi, nici nu poti sa il inveti, il ai sau nu....
Cred ca trebuie sa ne unim si sa facem niste propuneri sa schimbam ceva...
Nu putem ramane pasivi!
Vreau sa spun si eu ca munca, multa munca sta la baza reusitei.
Nici nu se pune problema sa faci 70 la grila fara munca asidua.
Dar va spun eu ca am intrat anul acesta si cu putina sansa.
Adica nu am fost cu nimic mai pregatita decat anul trecut cand am picat imediat sub linie.
Cine isi renega norocul...s-ar putea sa aiba surprize...sau poate nu realizeaza ca a avut si un pic de sansa...asa i-a rasfatat viata...
Sansa poate insemna si faptul ca te-ai odihnit bine in noaptea precedenta si te poti concentra...sa nu vorbim de sansa de a nu nimeri aleator la comisia 1 de interviu...e mult prea mult acel 10% care poate hotari destine...
Concursul e cinstit , nu cred in aranjamente dar regulamentul e perfectibil...
Sa auzim de bine!
nu stiu la psihologic dupa ce te analizeaza. eu am avut impresia ca e doar o formalitate si e important doar sa fii sincer, s-ar parea ca pt unii nu a fost asa si imi pare rau pt ei. si eu am fost f surprinsa ca au picat asa multi si le doresc sa-i treaca pe toti la reexaminare. pt interviu totusi sunt grile de observatie si evaluare pe site la inm unde spune clar ce se puncteaza(daca bine imi amintesc erau 40 de puncte pentru limbajul nonverbal). pe acestea le-am studiat mult inainte de interviu, la fel si codul deontologic, pe care aproape il stiu pe de rost. nu ma consider "o inteligenta sclipitoare" cum a spus cineva,ci zic doar ca am muncit ENORM pt fiecare proba si asta a fost esentialul. inca ma mai trezesc, din obisnuinta, la 5.30 dimineata dupa programul extrem de strict pe care mi l-am facut in vara.cat despre noroc, poate am avut si din asta...totusi in timpul examenului am avut senzatia ca toate imi sunt impotriva (m-am ratacit de la gara, dupa ce am venit cu trenul de noapte la toate probele si am ajuns cu 10 minute inainte sa se inchida usile, pt prima data in viata am ajuns la urgente, habar n-am de ce, trenul in care eram a deraiat si practic mi-am vazut moartea cu ochii, cu toate ca n-a patit nimeni nimic, la interviu m-a intrebat cum deosebesc un avocat de un judecator daca ii vad pe holul instantei- imi pregatisem raspunsuri pt orice intrebare posibila, totusi la asta nu m-am gandit, etc). da, se poate spune ca am avut noroc ca am trecut cu bine de toate astea, dar totusi nu imi pica deloc bine cand dupa atata munca cineva imi spune ca e doar o intamplare, noroc, ca eu am luat si altii nu!
Lilith, in primul rand, inca odata felicitari ptr enormul efort de care ai dat dovada si pentru reusita ta.
Sa nu te superi pe unii dintre noi, poate nu au spus-o cu rautate, ci doar cu putin off...amarati ca, dupa munca depusa, nu au avut si ei noroc/sansa/ sa intre.
Sunt convinsa ca ai muncit enorm, nu e usor, indiferent ca ai 20 si ceva sau 30 si ceva sau mai mult....Mai ales ca unii dintre cei admisi au venit din tara, au dat bani la tren, masina, au dormit cateva ore poate, cu grija mare ptr a doua zi, eu ma raportez acum la bucuresteni, noi suntem nitel altfel.... hop in metrou sau masina...la examen... unii de abia asteptau sa stea la o terasa dupa....Vorbesc de cunostinte de ale mele.... Nu zic ca toti sunt asa, de multe ori m-am gandit ca poate suntem privilegiati, macar cu transportul sau cu faptul ca nu trebuie sa ne facem griji pt cazare....
In fine, vreau sa cred ca nimeni nu este invidios pe reusita ta. Poate doar suntem toti obositi, iritati de nebunia asta de viata si atunci...mai scapam cate un porumbel.
Imi pare rau pt cei care nu au intrat anul asta, dar cine are tenacitate...poate reusit.
Eu iti multumesc -pt mine- pt ca ti-ai facut timp sa ne raspunzi, sa fii sincera cu noi si sa ne dai macar cateva sfaturi. Multa bafta in continuare si poate, candva, voi impartasi si eu bucuria ta.
O viitoare-sper- colega.Pa.pa.
Eu cred, am mai spus, ca trebuie munca pantru a reusi. Si va demonstrez, propunandu-va sa cautati primii 20 admisi -2009 in respinsii de anul trecut. Eu am facut-o si am gasit doar 6. Adica 14 au intrat din prima cu punctaj de peste 80. Au avut sansa????