avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2009 - grile
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2009 - grile

Uite ca va dau eu startul...si sper sa nu mai fi fost discutata speta asta pe forum...

Un minor de 17 ani, ziua, deschide usa unui chiosc de ziare si sustrage (din interior) cateva bunuri (nu conteaza numarul lor si nici valoarea acestora), dupa care fuge. Vanzatorul iese din chiosc alarmat si cere ajutorul oamenilor din jur pentru a prinde hotul. Un tanar mai sprinten fuge dupa hot, il prinde inainte de a traversa strada, insa surpriza..se trezeste cu un pumn intre ochi, evident din parte hotului. Ce infractiune avem:
a) Furt in concurs cu loviri
b) Talharie in forma simpla
c) Talharie in forma agravanta
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2008
ContSters30587, utilizator
Topicuri inm 2009
Subiect Raspuns Initiator Vazut Ultimul mesaj

1 candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Du-te la pagina: 1 2 3 4 5 6 7
54 bdm_jus
3477 Autor: ANDREW ADAM
Vineri, 26 Septembrie 2008, 22:25

2 admitere magistratura-2009
Du-te la pagina: 1 2
16 any_eladia
969 Autor: Gavril
Vineri, 26 Septembrie 2008, 20:38

3 Master sau limba straina pt INM 2009 ?
Du-te la pagina: 1 2 3
18 kalula
928 Autor: Gavril
Joi, 18 Septembrie 2008, 18:03

Cei mai multi sunt pe primul forum
1 Candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Gavril a scris:

viol. art.197. alin.3.

Incercati INM 2008, testele de la civil. sunt tari.

Viol?? De unde ?
asta e grila la care raspunsesem:

Actul sexual cu o minora de 9 ani reprezinta:
a) act sexual cu un minor
b)viol
c)viol in forma agravata
Gavril a scris:

asta e grila la care raspunsesem:

Actul sexual cu o minora de 9 ani reprezinta:
a) act sexual cu un minor
b)viol
c)viol in forma agravata

Consider ca se incadreaza la art.198-act sex.cu un minor, deoarece nu apare niciunul din elementele specifice violului.
Raspunsul corect este c) pentru urmatoarele considerente:
1. alin 1 al art 197 C.pen spune asa: actul sexual... profitand de imposibilitatea de a se apara sau ....de atentie a-si exprima vointa... un minor de 9 ani se considera a avea capacitate de exercitiu pentru a-si putea exprima valabil consimtamantul? nu...(vointa juridica insemnand dupa cum imi amintesc consimtamant + scop)
2. alin.3 al aceluiasi art. prevede ca si forma agravanta ...daca victima infractiunii nu a implinit 15 ani...
Sper ca am raspuns pe intelesul tuturor.
Multa bafta in continuare!
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
ContSters10796, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept penal. infractiunea de seductie maruscag maruscag Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a ... (vezi toată discuția)
Test drept penal - partea speciala (foarte multe nedumeriri) anthynidiany anthynidiany Mai jos sunt cateva intrebari dintr-un test semestrial, zic eu, de cosmar. Intrebarile au cel putin un raspuns corect! Rezultatele la test au fost FOARTE ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de viol lepadatu lepadatu daca 2 persoane intretin succesiv, prin constrangere, raporturi sexuale cu victima: a) se va retine coautoratul la infractiunea de viol b) ambele persoane ... (vezi toată discuția)