Doamna, nu trebuie sa ma convingeti pe mine de nimic. Trebuie sa-l convingeti pe judecator ca punctul dvs. de vedere e cel mai bun.
Tocmai de aceea e pus acolo. Pentru ca in fata lui vin oameni ... cu un punct de vedere care ii impiedica de cele mai multe ori (asa micut cum e) sa mai vada si punctul de vedere al altora.
Cesiunea contractului (vanzarea dreptului de folosinta) e o poveste si vanzarea bunului (transmiterea dreptului de proprietate asupra bunului) ce face (intamplator) obiect al locatiunii e alta poveste (juridica) Daca dvs. vreti sa-l insurati pe Fat Frumos cu capra cu trei iezi... succes ... sa vedem ce-o iesi.
Omul n-a vandut nici un drept personal nepatrimonial (Cerule Mare! e o mare confuzie in capul dvs.) el a a vandut un BUN aflat in circuitul civil, iar bunul acesta era obiect al unui contract de locatiune. In anumite conditii, cumparatorul acestui bun este obligat sa respecte locatiunea consimtita de vanzator.
Daca ar fi sa "aplic" confuzia dvs. urmatoarei clauze, lamuriri-ma si pe mine ce pricepeti din ea?
DIANA AVA a scris:
Cap. VIII. Incetarea si rezilierea contractului.
Prezentul contract inceteaza de plin drept fara a mai fi necesara interventia unui tribunal in cazul in care una dintre parti:
- nu-si executa obligatiile esentiale enumerate la cap v.
-cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti.
Caci daca-i asa cum ziceti atunci eu zic ca acest contract a INCETAT de plin drept.
A! e o alta discutie, luuunga de tot, pe marginea lui CUM a putut fi scrisa o astfel de clauza intr-un contract in care ziceti dvs. ca se dorea a fi interzisa cesiunea. (eu banuiesc - luata cu copy si paste de prin te miri ce contracte si pusa aci ca nuca-n perete). Pai daca vreau sa-i interzic cuiva ceva ii pun in schimb daune de sa-l usture-n... nu-mi tai singur craca de sub picioare cu o ... incetare de drept.
Daca tot ziceti ca sunteti o SC poate ca n-ar fi rau ca, pe viitor, sa angajati unul-doua creiere care sa va redacteze contracte ca lumea.