NewYork4ever a scris:
Salut...am si eu mai multe nelamuriri...vreau sa dau in toamna asta examenul de admitere in barou...eu apartin de judetul brasov...as putea sa dau de exemplu la baroul sibiu? un profesor mi-a zis ca pot da oriunde vreau eu...? si in legatura cu bibliografia....civil partea generala boroi 2012 sa iinteleg....as mai avea cateva carti sa-mi spuneti daca e ok sa merg dupa ele. cartile ar fi cam asa Drept civil obligatii Calina Jugastru, alexandru bacaci succesiuni 2006 Ioan Les tratat de procedura civila si tratat de drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale Ovidiu Ungureanu Cornelia Munteanu 2008 si un manual pentru Contracte speciale imi recomanda cineva? si examenul se da dupa vechiul sau noul cod civil? merci!
1. Da,poti da examenul pentru Baroul Sibiu,chiar daca esti din Brasov.
2. La civil-p. gen.
dupa NCC avem doar actul juridic civil respectiv aplicarea in timp a legii civile,deci Boroi (2012) este ok.
3. Nu stiu nimic despre acele carti la Obligatii/Succesiuni,dar cred ca sunt ok. Tratatul lui I. Les este bun. Atentie insa la modificarile aduse Codului de procedura civila de Legea 202/2010 si de Legea 71/2011.
4. La contracte-Francisc Deak sau Codrin Macovei.