avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
NewYork4ever a scris:

Salut...am si eu mai multe nelamuriri...vreau sa dau in toamna asta examenul de admitere in barou...eu apartin de judetul brasov...as putea sa dau de exemplu la baroul sibiu? un profesor mi-a zis ca pot da oriunde vreau eu...? si in legatura cu bibliografia....civil partea generala boroi 2012 sa iinteleg....as mai avea cateva carti sa-mi spuneti daca e ok sa merg dupa ele. cartile ar fi cam asa Drept civil obligatii Calina Jugastru, alexandru bacaci succesiuni 2006 Ioan Les tratat de procedura civila si tratat de drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale Ovidiu Ungureanu Cornelia Munteanu 2008 si un manual pentru Contracte speciale imi recomanda cineva? si examenul se da dupa vechiul sau noul cod civil? merci!

1. Da,poti da examenul pentru Baroul Sibiu,chiar daca esti din Brasov.
2. La civil-p. gen. dupa NCC avem doar actul juridic civil respectiv aplicarea in timp a legii civile,deci Boroi (2012) este ok.
3. Nu stiu nimic despre acele carti la Obligatii/Succesiuni,dar cred ca sunt ok. Tratatul lui I. Les este bun. Atentie insa la modificarile aduse Codului de procedura civila de Legea 202/2010 si de Legea 71/2011.
4. La contracte-Francisc Deak sau Codrin Macovei.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
luiza2008, utilizator
... sa-mi spuna si mie cineva...daca invat doar dupa sintezele de la Nomina Lex este de ajuns... eu le-am cumparat si mi se par ok, pt ca, cred eu, nu va trebui sa scriem decat la obiect si nu o intreaga poveste, iar aceste sinteze sunt exact la obiect. Spune-ti-va si voi parerea... merci si spor la invatat
relikamea a scris:

... sa-mi spuna si mie cineva...daca invat doar dupa sintezele de la Nomina Lex este de ajuns... eu le-am cumparat si mi se par ok, pt ca, cred eu, nu va trebui sa scriem decat la obiect si nu o intreaga poveste, iar aceste sinteze sunt exact la obiect. Spune-ti-va si voi parerea... merci si spor la invatat

parerea mea este ca nu sunt suficiente pentru a invatat, ci doar pentru a recapitula. gandeste-te ca trebuie sa argumentezi raspunsurile tale la spete, iar sintezele nu cred ca te ajuta sa faci acest lucru. eu invat mai bine daca citesc 10 pagini si retin 2 pagini, decat sa citesc din sinteze 10 pagini si sa retin tot 10. spor la invatat!
merci! dar in legatura cu competenta teritoriala...am vorbit cu un avocat..si a spus ca daca vreau sa ma ia el maestru sa intru in barou bucureti si trebuie sa am domiciuliu in bucuresti ca sa pot da la baroul bucuresti...si inca ceva ex intru in barou sibiu si imi gasesc maestru in brasov....se poate asa?
NewYork4ever a scris:

merci! dar in legatura cu competenta teritoriala...am vorbit cu un avocat..si a spus ca daca vreau sa ma ia el maestru sa intru in barou bucureti si trebuie sa am domiciuliu in bucuresti ca sa pot da la baroul bucuresti...si inca ceva ex intru in barou sibiu si imi gasesc maestru in brasov....se poate asa?

nu, trebuie sa-ti gasesti din sibiu :) nu trebuie sa ai domiciliul in judetul in care dai la barou.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)