Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Cateva grile:
1. cererea de anulare a casatoriei se solutioneaza in prima instanta de:
a. judecatoria de la domiciliul paratului
b.tribunalul de la domiciliul paratului
c. tribunalul in raza caruia se afla ultimul domiciul comun al sotilor
2.necompetenta teritoriala nu este de ordina publica in cazul:
a. actiunii in stabilirea paternitatii
b.partajul succesoral
c.actiunii prin care se solicita despagubiri pentru acoperirea prejudiciului cauzat printr-o fapta ilicita.
Cu argumentare daca se poate. Spor la invatat!:rolleyes:
Salut...am si eu mai multe nelamuriri...vreau sa dau in toamna asta examenul de admitere in barou...eu apartin de judetul brasov...as putea sa dau de exemplu la baroul sibiu? un profesor mi-a zis ca pot da oriunde vreau eu...? si in legatura cu bibliografia....civil partea generala boroi 2012 sa iinteleg....as mai avea cateva carti sa-mi spuneti daca e ok sa merg dupa ele. cartile ar fi cam asa Drept civil obligatii Calina Jugastru, alexandru bacaci succesiuni 2006 Ioan Les tratat de procedura civila si tratat de drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale Ovidiu Ungureanu Cornelia Munteanu 2008 si un manual pentru Contracte speciale imi recomanda cineva? si examenul se da dupa vechiul sau noul cod civil? merci!
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)