avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Cu siguranta sintezele de la Nomina Lex sunt un material extem de eficient in vederea pregatirii examenului de admitere in Barou si spun asta deoarece sunt pragmatice si la obiect. Daca stam sa analizam volumul urias al materiei -intre 6000 si 8000 de pagini ne dam seama foarte rapid ca este extem de dificil sa memoram sau sa ratinem un asa volum urias de informatii-plus ca dreptul nu inseamna numai toceala ci si intelegera institutiilor prin care el se exprima.Sa fim sinceri - sintezele vin foarte mult in ajutorul nostru, altfel ar trebui sa ni le facem singuri iar pentru asta trebuie sa alocam timp-iar TIMPUL este bunul nostru cel mai de pret.Sintezele de la Nomina Lex sunt undeva intre 1500 -1600 de pagini- diferenta de volum fiind evident semnificativa.Eu incerc sa reduc numarul undeva inspre 1200 de pagini,Trebuie sa fim pragmatici si sa speculam orice avantaj care ne-ar putea avantaja sa ne indeplinim visul pentru ca acest examen este tot mai dificil iar noi depunem zi de zi eforturi uriase pentru a reusi in acest sens. Pledez in favoarea Sintezelor cu toata convingerea.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Paul Dobos, utilizator
Hello, achiesez.. As vrea sa stiu oare la partea de drept civil cum se vor pune intrebarile, se va testa fiecare din materiile de civil, bunaoara: contracte, succesiuni etc? la fiecare punandu-se cate o intrebare? Sau se va puncta civilul in mod egal cu penalul si procedurile respectiv oepa? Presupun ca se vor pune mai multe intrebari la civil?

Cheers :coffee:
boboc a scris:

Hello, achiesez.. As vrea sa stiu oare la partea de drept civil cum se vor pune intrebarile, se va testa fiecare din materiile de civil, bunaoara: contracte, succesiuni etc? la fiecare punandu-se cate o intrebare? Sau se va puncta civilul in mod egal cu penalul si procedurile respectiv oepa? Presupun ca se vor pune mai multe intrebari la civil?

Cheers :coffee:

pe site-ul INPPA gasesti subiectele de anul trecut, plus baremul la fiecare dintre grile: [ link extern ] .
oepa 10 intrebari, civil si penal cate 25, procedura civila si penala cate 20
Multumesc!
Si un link cu suport de curs procedura civila pt cei care merg pe brief summaries :yes:
[ link extern ] :
Ma poate ajuta cineva cu link-uri de spete rezolvate, sau carti online spete pentru materiile de examen?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)