avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
se hotarasc odata?:-/
LA MULTI ANI ROMANIA!
Cu placere,Cosmin!

Misha,multumim pentru info!

La penal /partea generala din ce autor invatati?.....personal mie mi/a placut Mitrache ...din ce editie invatati?....pana in toamna nu exista sanse a se introduca NCP...si atunci sa luam de la inceput toata tevatura asta de la inceput?

Tot din Mitrache invat si eu (ed. a VII-a,2009).
in ce priveste intrarea in vigoare a NCP,uite aici un articol:
[ link extern ]

Cat priveste noile coduri & urmatorul examen (aici ma refer la cel din toamna anului viitor)...
Din codurile care nu au intrat inca in vigoare nu se va da examen (asta este logic). chiar daca vor intra in vigoare la anul prin vara,asa cum se zvoneste,deoarece nu exista cursuri sau tratate si nici nu vor iesi in timp util pe piata.
Despre Noul cod civil inca nu se stie sigur, dar din ce se aude in mediul universitar, sunt sanse destul de mari sa se dea tot din codul vechi datorita lipsei cursurilor actualizate sau daca se va da din cel nou se va gasi o cale si se va pune accent pe institutiile comune celor doua coduri si se vor evita subiectele din institutiile noi. Repet,sunt doar zvonuri/discutii,deci nimic oficial sau din vreo sursa 100% sigura!

Pentru Penal General si eu am Mitrache dar as dori sa achizitionez si o alta carte, in timpul facultatii studiasem de pe cartea doamnelor Zolyneak si Michinici, dar este din 1999 In ceea ce priveste Procedura Penala eu invat dupa Theodoru si sunt extrem de multumita, iar la Procedura Civila de pe Tabarca si Ioan Les. Cartea domnului Udroiu cum este?

Dupa tratatul prof. Theodoru studiam in facultate,dar am renuntat si acum invat din tratatul lui Neagu.
Tabarca mi se pare foarte buna. La fel si Ioan Les. Se invata foarte bine dupa ambii autori.
Cartile d-lui Udroiu,care sunt de fapt niste sinteze, sunt bune. Contin multe extrase de practica judiciara si la final sunt si cateva teste grila,al caror grad de dificultate este destul de ridicat,in genul celor de la INM. :)

Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
luiza2008, utilizator
luiza2008 a scris:

Cu placere,Cosmin!

Misha,multumim pentru info!

La penal /partea generala din ce autor invatati?.....personal mie mi/a placut Mitrache ...din ce editie invatati?....pana in toamna nu exista sanse a se introduca NCP...si atunci sa luam de la inceput toata tevatura asta de la inceput?

Tot din Mitrache invat si eu (ed. a VII-a,2009).
in ce priveste intrarea in vigoare a NCP,uite aici un articol:
[ link extern ]

Cat priveste noile coduri & urmatorul examen (aici ma refer la cel din toamna anului viitor)...
Din codurile care nu au intrat inca in vigoare nu se va da examen (asta este logic). chiar daca vor intra in vigoare la anul prin vara,asa cum se zvoneste,deoarece nu exista cursuri sau tratate si nici nu vor iesi in timp util pe piata.
Despre Noul cod civil inca nu se stie sigur, dar din ce se aude in mediul universitar, sunt sanse destul de mari sa se dea tot din codul vechi datorita lipsei cursurilor actualizate sau daca se va da din cel nou se va gasi o cale si se va pune accent pe institutiile comune celor doua coduri si se vor evita subiectele din institutiile noi. Repet,sunt doar zvonuri/discutii,deci nimic oficial sau din vreo sursa 100% sigura!

Pentru Penal General si eu am Mitrache dar as dori sa achizitionez si o alta carte, in timpul facultatii studiasem de pe cartea doamnelor Zolyneak si Michinici, dar este din 1999 In ceea ce priveste Procedura Penala eu invat dupa Theodoru si sunt extrem de multumita, iar la Procedura Civila de pe Tabarca si Ioan Les. Cartea domnului Udroiu cum este?

Dupa tratatul prof. Theodoru studiam in facultate,dar am renuntat si acum invat din tratatul lui Neagu.
Tabarca mi se pare foarte buna. La fel si Ioan Les. Se invata foarte bine dupa ambii autori.
Cartile d-lui Udroiu,care sunt de fapt niste sinteze, sunt bune. Contin multe extrase de practica judiciara si la final sunt si cateva teste grila,al caror grad de dificultate este destul de ridicat,in genul celor de la INM. :)

De Bulai ce spuneți?
De Bulai ce spuneți?

"Manual de drept penal. Partea generala" este una dintre cele mai recomandate lucrari pentru admitere INM,magistratura si Barou.
Eu o am si mi se pare ok. Explicatiile si exemplele folosite de autor sunt la obiect,fara a intra in detalii inutile,ceea ce ajuta la o buna intelegere a institutiilor analizate. :)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)