avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
În aceeași situație se vor afla și cei care vor să dea la INM, să afle cu două luni înainte dacă se dă după noul cod. Nu știu ce să zic? Pe 2 dec. am văzut că se întâlnesc, și printre altele vor discuta și despre examenul care tocmai s-a încheiat. Dacă vor să organizeze în același timp cu INM ei vor pierde: adică potențiali candidați, care din motive evidente vor alege INM-ul, în detrimentul baroului, și mai ales mari sume de bani adunați din taxele de înscriere. Și dacă tot au astfel de idei, nu ar fi rău, după modelul INM să publice un calendar estimativ al examenelor pe anul viitor, să stea omul liniștit, să știe măcar cu aproximație ce îl așteaptă...
ei bine m-am intors si eu dupa esecul de la examenul pe post de grefier... azi cred ca ma apuc de invatat, nu stiu la ce in schimb.
Ar fi destul de rau sa fie in aceeasi perioada ambele examene!!! pentru ca multi candidati vor sa incerce atat la INM cat si la barou... ce e in capul lor?! Si chestia asta cu invatatul dupa vechiul cod, hmm nu mi se pare a buna, sunt de acord cu ce a spus cineva si mare mi-ar fi mirarea sa nu cumva sa ne trezim inainte de examene cu o surpriza neplacuta dar destul de previzibila:tooth::NCC
Se stie sigur ca nu se va da in feb.? si ca va coincide ca data cu examenul de la magistratura? sa nu imi fac sange rau degeaba.
Va doresc spor!

Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
raLara.03, utilizator
raLara.03 a scris:

ei bine m-am intors si eu dupa esecul de la examenul pe post de grefier... azi cred ca ma apuc de invatat, nu stiu la ce in schimb.
Ar fi destul de rau sa fie in aceeasi perioada ambele examene!!! pentru ca multi candidati vor sa incerce atat la INM cat si la barou... ce e in capul lor?! Si chestia asta cu invatatul dupa vechiul cod, hmm nu mi se pare a buna, sunt de acord cu ce a spus cineva si mare mi-ar fi mirarea sa nu cumva sa ne trezim inainte de examene cu o surpriza neplacuta dar destul de previzibila:tooth::NCC
Se stie sigur ca nu se va da in feb.? si ca va coincide ca data cu examenul de la magistratura? sa nu imi fac sange rau degeaba.
Va doresc spor!

Și eu mi-am făcut sânge rău, deoarece aș fi sperat la un examen în februarie, mai ales că erau foarte multe zvonuri pe această temă. Îți recomand să începi cu penalul sau procedura penală, să lași la urmă civilul. Poate se vor mai limpezi apele.
Nu se știe nimic sigur, însă cineva a postat un mesaj pe ”barou 2011” exact pe această temă, că nu se va organiza sigur în februarie, că se vrea examen odată cu INM, că sunt șanse să se dea tot după vechiul cod, că nu se va renunța la sinteză etc.
Misha, nu ai cumva subiectele care s-au dat la PP si penal special, si cele de la OEPA? le am doar cele din 17, de la PC si civil.
le-am gasit :rolleyes:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)