avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Salut tuturor!
Si eu vin dupa o infrangere la mustata de anul acesta la barou, la fel ca si dcp...(sorry).
Procedura civila a fost cea care ne-a triat; eu nu i-am acordat timp suficient si m-am axat mai mult pe coduri si renumitele Sinteze, dar clar nu este suficient. Nu am citit niciodata dupa Tabarca, doar pe alocuri dupa Boroi. Recomandati (Tabarca)?; stiti cumva daca gasesc o editie care sa includa mica reforma? La penal (unde am luat 10) imi permit sa recomand si eu Tudorel Toader(Penal Special); intr-adevar, toate spetele care s-au dat se regaseau in tratatul lui, si chiar unele intrebari contestabile de la grila isi gaseau raspunsuri in sensul dorit de examinatori.
Bafta tuturor si spor la treaba!
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
monamo, utilizator
Buna seara!

dcp multumim pentru sfaturi! :)

Recomandati (Tabarca)?; stiti cumva daca gasesc o editie care sa includa mica reforma?

Da,eu una recomand cartea Mihaelei Tabarca,cu toate ca nu contine si partea despre executarea silita. Oricum,asta se gaseste in cursul selectiv al lui Ciobanu & Boroi.
Nu,din pacate ultima editie este din 2008 si nu a mai fost actualizata dupa Mica Reforma.

:coffee: Spor!
Buna seara!

Vreau sa va intreb daca invatati dupa un plan facut pe zile ( saptamani ...etc) pentru fiecare materie?
Cate ore pe zi acordati studiului? ( eu inca nu am facut un plan de studiu)

Ce parere aveti de cursul lui Bujorel Florea : Drept civil.Drepturile reale principale( conform noului cod ) ; si despre Contracte speciale ( in noul cod ) de Florin Motiu ?

Spor la invatat!
leon_cosmin, utilizator
Dragi candidați ai examenului de admitere în profesia de avocat Octombrie 2011 și candidați ai examenelor viitoare,
Mai jos aveți extrase dintr-o statistică privind examenul care tocmai s-a încheiat. De ce doar extrase? Pentru ca e mai ușor sa se urmărească ”micile” erori apărute.
Ce cuprinde acest fișier? Exemple de situații care nu ar trebui sa apară la un examen unitar la nivel național:

1. Cazuri în care o notă a fost mărită, cu mai mult de un punct, la contestații în condițiile în care regulamentul cadru de organizare al examenului prevede corectarea lucrărilor pe baza baremelor date publicității (atât pentru corectarea inițială cât și pentru soluționarea contestațiilor)
2. Cazuri în care în urma contestațiilor persoana a primit în plus, cumulat, aproximativ patru puncte (mergând până la 7 puncte)
3. Lista poate continua dar vă las pe voi să le observați.
Cum s-a realizat acest tabel? Pe baza informațiilor publicate pe site-ul INPPA, pur si simplu au fost luate notele din PDF-uri și compilate într-un Excel. Prin urmare, informațiile pot fi coroborate cu cele din tabelele oficiale.

Cum s-a ajuns aici? Din cauza unor dubii apărute cu privire la rezultate. De ce nu sunt evidente în rezultatele finale? Pentru că s-a realizat un tabel consolidat la nivel național fără a se face o listă clară cu soluționarea contestațiilor.
Vreau sa subliniez aici ca nu e un atac la persoanele care a căror note au fost mărite. E drept că la un număr mare de lucrări și corectori există șanse să apară erori dar nu așa de multe și nu așa de grave. Pe aceasta cale menționez că există mici șanse să fi apărut erori și în tabel și îmi cer scuze dacă s-a întâmplat așa. Părerea mea e ca aceste cifre arată că au fost probleme. Părerea voastră v-o faceți singuri. Aici aveti documentul:

Acest mesaj este postat în speranța că aceste date vor circula cât mai mult și cineva se va autosesiza sau, datorită multor sesizări primite nu se va putea cosmetiza problema. La sfârșitul săptămânii se va discuta acest examen, să sperăm măcar că această problema va fi ridicată.
În cazul în care aceste informații vor fi ignorate atât de voi cât și de UNBR, Barouri, INPPA nu îmi rămâne decât să vă urez noroc să vă ajungă lucrarea la corectorul care dă patru puncte în plus și nu patru puncte în minus. Si link-ul:

[ link extern ] /

(Daca apare o reclama cand dati click va rog sa o ignorati si imi cer scuze pentru ea dar e politica site-ului)

Daca aveti probleme cu download-ul si sunteti interesati de aceasta informatie sau pentru informații suplimentare puteți să mă contactați pe adresa:
statistician201138@yahoo.com

Ce parere aveti de cursul lui Bujorel Florea : Drept civil.Drepturile reale principale( conform noului cod ) ; si despre Contracte speciale ( in noul cod ) de Florin Motiu ?

In afara de mult laudata carte "Noul Cod Civil. Note Corelatii Explicatii",care intre noi fie vorba nu este mare lucru si in plus mai costa si mult,nu am achizitionat nici un curs dupa NCC.
Tu ai cartile mentionate mai sus? Daca da,cum sunt?

luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)