avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand trebuie sa depun actele la AJOFM?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand trebuie sa depun actele la AJOFM?

va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Caldararu , utilizator 18:01, 23 Octombrie 2011
va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc


Pentru a beneficia de indemnizatie de la data concedierii cererea trebuie depusa in 10 zile.

Art. 38.
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Ii rog pe colegii care au raspuns pe prima pagina a topicului sa citeasca legislatia daca doresc sa dea raspunsuri care sa si foloseasca celor care intreaba.

Veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii cererii la AJOFM. Legea nr. 76/2002 a fost modificata prin OUG nr. 17/2011, publicata in MO in februarie 2011. Mai multe, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ liliana.fleancu

Legislatia va contrazice in ceea ce priveste raspunsurile postate de dvs ...


@ Elena Caldararu
Daca ati depasit termenul de 10 zile calculat de la data incetarii raportului de munca , veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii cererii de acordare ... termenul maxim in care se pot depune actele pentru somaj este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca ... insa , daca depuneti actele dupa termenul de 10 zile va apare o intrerupere in stagiu dvs de cotizare pentru pensie ...

Pana la 01.01.2011 , ITM-ul vizeaza adeverinte de vechime, dupa aceasta data ele sunt semnate numai de catre angajator.

deci..daca decizia de incetare a contractului e de munca este 21 sept 2011 nu e tarziu daca merg luni 24 oct 2011?am inteles bine?sau am pierdut dreptul la somaj de la 2 oct?
1. Daca nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data incetarii contractului individual de munca (CIM) veti primi indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.

2. Termenul maxim de inregistrare la Agentia de Somaj este de 12 luni de la data incetarii CIM.

Alte discuții în legătură

Perioada de depunere a actelor pentru inregistrarea la somaj carabetdoina carabetdoina in termen de cate zile lucratoare de la data desfacerii contractului de munca trebuie depus dosarul la AJOFM (pentru a avea continuitate ) si care sunt actele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil flory-andreea flory-andreea Buna ziua. Vreau sa va intreb daca intre ultima zi de preaviz si prima zi de somaj sunt \"descoperita\", mai pot beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Somaj si, ulterior, concediu pentru cresterea copilului whisper whisper buna ziua, as avea si eu o intrebare...in dec 2011 firma la care lucram s-a inchis si as vrea sa imi depun actele de somaj in ideea de a avea continuitate pe ... (vezi toată discuția)