avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand trebuie sa depun actele la AJOFM?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand trebuie sa depun actele la AJOFM?

va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Caldararu , utilizator 18:01, 23 Octombrie 2011
Termenulem de depunere a actelor nu se calculeaza in functie de data deciziei, ci de data incetarii c.i.m.

Termenul este de 10 zile de la data incetarii c.i.m. pentru a primi indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m.

In cazul in care actele se depun dupa expirarea acestui termen, indemnizatia se va acorda de la data depunerii actelor.

Puteti depune luni actele pentru somaj , insa indemnizatia veti primi de la aceasta data daca nu va incadrati in termenul de 10 zile de la incetarea c.i.m.
multumesc mult!!si inca o intrebare!pt CCC,DACA EU NASC IN MARTIE si pana in 21 sept am lucrat si la somaj sunt inscrisa abia in 24 oct...adica o luna goala....se mai poate face ceva?stiu ca e nevoie de plata contributiilr pe ult 12 luni premergatoare nasterii..
1. Pentru CCC nu este nevoie de plata contributiilor ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate.

2. Veti primi indemnizatie pentru CCC deoarece sunt acceptate si fractiunile de luna.
Indemnizatia pentru CCC se acorda numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat ... daca data nasterii este in martie 2012 , atunci perioada luata in calcul va fi martie 2011 - martie 2012.

Insa :
Art. 4 (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
....
(OUG nr.111/2010).
maine merg la somaj..si am sa intreb si acolo,dar cu siguranta nu o sa fienici un functionar dragut sa-mi raspunda...deci nu ar trebui sa fie prob pt perioada 21 sept 24 oct la ccc?multumesc
am nevoie de un raspuns clar sa pot spune doamnei de la ghiseu in caz ca-mi spune ca nu se poate face nimic...sunt 9 zile din sept si 23 din oct...
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Elena Caldararu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de depunere a actelor pentru inregistrarea la somaj carabetdoina carabetdoina in termen de cate zile lucratoare de la data desfacerii contractului de munca trebuie depus dosarul la AJOFM (pentru a avea continuitate ) si care sunt actele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil flory-andreea flory-andreea Buna ziua. Vreau sa va intreb daca intre ultima zi de preaviz si prima zi de somaj sunt \"descoperita\", mai pot beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Somaj si, ulterior, concediu pentru cresterea copilului whisper whisper buna ziua, as avea si eu o intrebare...in dec 2011 firma la care lucram s-a inchis si as vrea sa imi depun actele de somaj in ideea de a avea continuitate pe ... (vezi toată discuția)