avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie considerata bun comun?

buna ziua
doresc sa cumpar o casa la tara,dar banii sint in totalitate ai mei, cum procedez ca aceasta casa sa nu fie considerata bun comun, trebuie s adivortez?
multumesc.
of! cu atatia avocati!
te duci frumos la notariat si spui ca vrei un contract de vanzare cumparare cu clauza de procurator de fonduri!
mai departe stie notarul!
@ elenita30...apropos de of ul dvs...

La contractul de vanzare cumparare se plateste impozit pe tranzactie indiferent daca sunt rude sau nu. Vanzatorul va trebuie sa plateasca acest impozit...De aceea nu l am sfatuit sa faca vanzare-cumparare , utilizatorul dorea o varianta mai ieftina...
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator
In cazul dvs, donatia este cea mai buna varianta si cea mai ieftina. Avand in vedere ca e vorba de un imobil aflat in provincie (la tara), valoarea este ceva mai mica, in grilele notariale (care stau la baza calcularii taxelor notariale). Avand in vedere ca este vorba de donatie intre rude, asa cum se spunea mai sus, nu se plateste impozit.
Salut,

Poti face altfel : faci un contract de donatie cu o ruda de-a ta , adica acea ruda iti doneaza prin contract de donatie aautentic suma de platit pentru casa si va transfera suma direct in contul vanzatorului/in contul dvs si din el direct veti plati catre vanzator.

Astfel bunul nu este comun intrucat banii proveniti sunt din donatie .
Subiect: as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie considerata bun comun?
buna ziua
doresc sa cumpar o casa la tara,dar banii sint in totalitate ai mei, cum procedez ca aceasta casa sa nu fie considerata bun comun, trebuie s adivortez?
multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Din cate observ, domnul nu a pus problema costurilor pe care le-ar presupune un contract de vanzare cumparare si cum sa faca sa nu fie inclus in bunurile comune imobilul pe care il cumpara din fonduri proprii. Avocatilor le place sa complice lucrurile simple! Am vazut ca este sfatuit sa incheie contract de donatie ....
A auzit cineva de survenienta de copii....?!? Voi ati incheia asa ceva pe banii vostri?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa parinti cu imprumut prima casa justmematza justmematza Buna ziua, Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea: Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem ... (vezi toată discuția)
Donatie dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)