avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie considerata bun comun?

buna ziua
doresc sa cumpar o casa la tara,dar banii sint in totalitate ai mei, cum procedez ca aceasta casa sa nu fie considerata bun comun, trebuie s adivortez?
multumesc.
subtilitate juridica:

donatia (ambilor parinti simultana) costa mai putin la notar

decat mostenirea, (?)

mai ales daca parintii decedeaza la distanta de mai mult de 2 ani....( in acest caz trebuie doua mosteniri....deci tot mai ieftin ar fi donatia din timpul vietii parintilor, chiar daca sunt 2 donatori, este un singur act de donatie.... )

(Nici parintii nu vor deceda simultan.. ce complicat e...recunosc inca nu am fost la notar.)
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Asa este. V am indicat de prima data. V am expus toate actele pe care le puteti face, acte intre vii (donatie) sau pentru cauza de moarte, variante mai putin costisitoare...Dvs alegeti...
Survenienta de copil nu mai este cauza de revocare conform noului Cod civil.
in caz de lipsa de venituri
la notar se poate aproba scutire de taxa notariala in baza legii scutirii taxelor juridicare? )pt mosternire dupa primul parinte, apoi dupa al doilea...)
asta ar fi o idee buna dar daca iau credit cum ar putea o ruda sa imi doneze banii?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa parinti cu imprumut prima casa justmematza justmematza Buna ziua, Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea: Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem ... (vezi toată discuția)
Donatie dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)