avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie considerata bun comun?

buna ziua
doresc sa cumpar o casa la tara,dar banii sint in totalitate ai mei, cum procedez ca aceasta casa sa nu fie considerata bun comun, trebuie s adivortez?
multumesc.
deci, dau un avans si iau credit pt aceasta casa, la credit am cerut sa se ia in calcul doar venitul meu, la calcularea cheltuielilor familiei au inclus toti mebrii familiie- ma rog, deci eu fac un efort si suport creditul din veniturile mele iar cind voi termina de platit sotul are drepturi asupra bunului?aceasta este situatia reala, multumesc.
Exista prezumtia comunitatii de bunuri, daca sotii nu au dispus altfel printr-o conventie matrimoniala.

In cazul unui divort, puteti dovedi ca numai dvs. ati contribuit la cumpararea bunului si astfel il veti primi in intregime.
Ar fi bine sa faceti plata dintr-un cont exclusiv al Dvs.
Relatia cu sotul dvs. este chiar atat de proasta, incat nu puteti ajunge la un consens ca aceasta casa sa fie considerata bunul dvs. propriu?
Cat priveste creditul, nu conteaza ca este facut pe numele dvs. Va trebui sa dovediti intr-un eventual proces ca ratele au fost achitate exclusiv din veniturile dvs. si ca in acelasi timp ati contribuit si la cheltuielile comune ale casatoriei.
In situatia data, e bun comun; daca doriti sa fie bun propriu, trebuie sa faceti acte si demersuri; contactati un avocat, caci fara concursul sotului e mai greu.

Dv. nu faceti singura acest efort, in principiu toata familia face efortul, avand in vedere ca toti contribuiti la cheltuielile familiei cu toate veniturile dv. In consecinta, venitul intregii familii, alcatuit din veniturile individuale ale fiecarui sot, scade cu valoarea ratei.
Aproape toate discutiile anterioare sunt stupide raportate la noua situatie de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa parinti cu imprumut prima casa justmematza justmematza Buna ziua, Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea: Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem ... (vezi toată discuția)
Donatie dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)