Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Pentru a putea beneficia de indemnizatie trebuie ca 12 luni anterior nasterii sa realizati venituri supuse impozitarii pe venit. Daca acum sunteti insarcnata in 2 luni si din ianuarie nu veti mai realiza venituri nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil.
Puteti beneficia de pre-postnatal pe baza celor 0.85%
Nu stiu cum se calculeaza indemnizatia din venituri PFA, dar cred ca trebuie sa realizati venituri efective.
Daca ar fi asa usor oricine si-ar trece cat vrea la estimativele pe anul viitor si ar lua indemnizatia.
Eu va sugerez sa incercati sa aveti venituri din ianuarie pana intrati in prenatal.
off, va multumesc.
Am fost azi sa depun pt concediile medicale, si ma uitam ca ei cauta declaratia pv veniturile realizate si decizia de impunere aferenta, In cazul meu cautau 2008, pt ca astea sunt actele. Ma gandeeam ca mai tz in 2010 vor vrea pe 2009 si o estimativa la 2010, care se va face tot de ei in baza veniturilor 2009. Deci...nici nu au cum sa vada ce venituri am eu in 2010, si mai ales nu au cum sa ia in calcul asa ceva din cate mi-a zis dna de la CASS) pt ca nu a venit nici o hartie, abia la sf lui 2010 va veni pt 2009.. ce sa mai zic de 2010?
Nici dna de acolo nu era f lamurita , dar asta am inteles.
tot citesc pe net..si ma intreb.. cum pot vedea ei ca eu am sau nu facturi emise lunar? facturile le pot emite trimitestrial sau la un anumit interval de timp, cand se aduna ceva de facturat. Nu inteleg cum pot cere venit lunar , atata timp cat eu poate am un contract de comisionare si tai factura cand am cu ce suma... ce parere aveti?
Pana la urma are e treaba cu veniturile din convetie civila pt ca unii spun ca se iau in calcul pt acordarea indemnizatiei de crestere a copilului altii ca nu. Care este adevarul?
Situatia mea este urmatoarea : am nascut in august 2009 si cu 12 luni inainte de nasterea copilului am realizat venituri doar printr-un contract de conventie civila cu retinerea impozitului la sursa si mi-am platit singura CAS-ul (asigurarea medicala). Cei de la primarie din comuna mi-au spus ca nu beneficiez. Am intrebat si la Anaf si am primit urmatorul raspus : S-au luat in calcul in 2008 pentru ca au fost alegeri dar acum nu se mai iau.