avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
marieta_ilinca a scris:

Atata timp cat sunteti in CIC, postul dvs nu se poate desfiinta si nici contractul de munca. Dupa expirarea celor 2 ani angajatorul este obligat sa va asigure un loc de munca similiar in cazul in care postul va fi desfiintat.

Exista posibilitatea ca un post sa fie desfiintat in conditiile in care salariatul / salariata se afla in CIC. In acest caz, c.i.m. inceteaza in baza art.65 alin.1 C.mun.
Daca va dati demisia nu mai aveti de unde sa intrati in CIC.
Acordul partilor are aceleasi efecte.
Daca v-ar desfiinta postul, ati putea merge la somaj si sa intrati in CIC de acolo. Este unica solutie pentru a primi salariile compensatorii si indemnizatia de CIC.
Dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CIC nu este conditionat de temeiul in baza caruia se face incetarea raportului de munca ... conditia de a beneficia de aceasta indemnizatie este sa se realizeze venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
freeelis a scris:

Dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CIC nu este conditionat de temeiul in baza caruia se face incetarea raportului de munca ... conditia de a beneficia de aceasta indemnizatie este sa se realizeze venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

Va mltumesc tuturor pentru raspnsuri.

Intrucat s-au schimbat lucrurile la mine la serviciu, am inteles ca suma pe care mi-o propune angajatorul pentru a semna acordul de incetare a CIM este impozabila. Eu de luni, 9 nov ma voi afla in CIC. Daca semnez atunci, suma respectiva demonstreaza ca am realizat venit cat timp sunt in CIC si risc sa pierd indemnizatia de crestere a copiluli sau pentru ca e vorba de o prima de reziliere si nu de un venit constant nu pune in pericol indemnizatia?

Va multumesc frumos,
Mihaela Surugiu
freeelis a scris:

marieta_ilinca a scris:

Atata timp cat sunteti in CIC, postul dvs nu se poate desfiinta si nici contractul de munca. Dupa expirarea celor 2 ani angajatorul este obligat sa va asigure un loc de munca similiar in cazul in care postul va fi desfiintat.

Exista posibilitatea ca un post sa fie desfiintat in conditiile in care salariatul / salariata se afla in CIC. In acest caz, c.i.m. inceteaza in baza art.65 alin.1 C.mun.

Multumesc, am inteles, insa vreau sa va mai intreb daca eu pot semna acordul de incetare a CIM cu acordul partilor cat timp ma aflu in CIC, fara ca postul sa fie desfiintat.
Exista aceasta posibilitate? Sau trebuie neaparat sa desfiinteze ei postul ca sa imi inceteze CIM?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Mihaela Surugiu

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)