avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
new_2009 a scris:

banii pe care vi promite nu are cum sa vi plateasca legal ... sa apara pe statul de plata.

ganditi-va

Inteleg ce imi spuneti...:hm:
Nu imi permit sa fiu chiar atat de naiva cu lucruri atat de serioase. A propus acodarea de compensatii printr-un acord pe are sa il semnam, avand forta juidica si supunand-se dreptului roman. (fima este o reprezentanta straina in ROmania), orice liitigiu fiind solutionat de Instanta romana.

Am citit in COdul Fiscal ca aceste salarii compensatorii nu se impoziteaza, ma gandesc ca pot figura pe statul de plata, legal. Pana am au facut totul legal, niciodata nu au "inselat" angajatii.
Imi dau seama ca tocmai pentru ca nu ma pot concedia imi popun aceasta varianta de incetare a CIM cu acordul partilor.
:hm:

De asta ma tot agit, ca sa iau cea mai buna decizie pentru mine...
Va multumesc
Aceste compensatii acordate si neimpozitate nu pot aparea pe statul de plata, ele se acorda din alte fonduri si nu din fondul de salarii. Daca va convine propunerea nu solicitati incetarea contractului de munca inainte sa semnati acest ''acord'' despre care vorbiti.
De ce nu pot sa va concedieze?
Intelegem toti ca vorba de o suma mare de bani.
Sunt asa de multi oameni care ar dori sa lucreze azi........... si dvs. .........
nikol.ilea a scris:

Pe perioada cat va aflati in concediu pentru crestere si ingrijire copil, postul va poate fi desfiintat doar in cazul in care societatea intra in faliment, se desfiinteaza. Pe perioada cat sunteti in concediu de crestere si ingrijire copil, contractul dvs de munca este suspendat si nu poate fi modificat. Daca societatea nu se desfiinteaza postul dvs nu poate fi desfiintat pe perioada acestui concediu si nici nu aveti cum sa beneficiati de plati compensatorii.

Am inteles ce imi spuneti...Firma se va inchide, in mod cert, o sa imi caut peste 2 ani de lucru in alta parte, nu-i problema, m-am resemnat, vroiam sa fructific la maxim ce imi ofera ei acum astfel incat sa nu imi compromit CIC care ma potejeaza intr-un fel si nici indemnizatia, mai ales ca vreau sa stau cu copilul 2 ani si ma dedic lui.

Deci nu pot fi concediata si prin umare nici compensatii nu primesc.
Pot insa primi daca sunt de acord sa semnez acordul de incetare a CIM.

Daca o voi face la o data cand ma voi afla deja in CIC banuiesc ca nu imi afecteaza efectuarea CIC si primirea indemnizatiei, pentru ca am 12 luni stagiu de cotizare etc indeplinite, nu-i asa?

Pe scurt, daca demisionez in timpul CIC, acest lucru imi afecteaza dreptul in continuare la CIC si la indemnizatia de crestere a copilului, ?

Ma tot agit cu aceasta problema pentru ca oricum peste 2 ani cand ma intorc eu la birou se desfiinteaza firma, deci si toate posturile, si pentru ca imi ofera acum o compensatie generoasa, data fiind criza economica actuala.
De aceea ma gandesc cum sa fructific totusi momentul...:((:hm:

PS Mentionez ca nu doresc sa intru in somaj, nici nu pot de altfel, pentru ca nu ma pot ei trimite in somaj deoarece nu este cazul deocamdata, nu e nici faliment, nici reorganiare judiciara, iar eu deja am depus actele pentru CIC, de lunea viitoare intru deja in CIC

Va multumesc mult pentru rabdare si intelegere.
Mihaela Surugiu
titiana a scris:

Aceste compensatii acordate si neimpozitate nu pot aparea pe statul de plata, ele se acorda din alte fonduri si nu din fondul de salarii. Daca va convine propunerea nu solicitati incetarea contractului de munca inainte sa semnati acest ''acord'' despre care vorbiti.
De ce nu pot sa va concedieze?
Intelegem toti ca vorba de o suma mare de bani.
Sunt asa de multi oameni care ar dori sa lucreze azi........... si dvs. .........

Multumesc pentru interventia prompta.
Da, desigur, daca voi decide sa demisionez, voi semna acordul de incetare care cuprinde prevederi referitoare la atribuirea compensatiilor etc., solutionarea litigiilor etc
Nu ma pot concedia acum pt ca sunt in concediu postnatal si imediat de luni intru in CIC. Nu este vorba de reorganizare judiciara, nici de faliment si postul nu se desfiinteaza acum, ci peste cateva luni.

Va asigur de faptul ca imi place sa muncesc si o fac cu dedicare, imi doresc si eu sa am un job bun la care sa revin cand ma intorc din CIC, insa, din pacate, nu voi avea unde, pentru ca s-a anuntat public ca se inchide biroul din ROmania. Nu as da "pasarea din mana pe cioara de pe gard.".. Se inchid o treime din reprezentantele din toata lumea, si in tari precum Austria, Cehia, Olanda s-au dat afara angajatii fara compensatii, oamenii au fost nemultumiti si au intentat proces. S-au trezit pe mail cu deciziile de concediere. Eu sunt uimita ca mie mi-au facut aceasta oferta, pe care de altfel o explic prin faptul ca nu ma pot concedia acum, pentru ca nu exista temei legal, deci mai bine propun ei cu acordul partilor si cu compensatii.
Intelegeti acum cum stau lucrurile la noi?

De aceea inca ma gandesc ce decizie sa iau... mai ales ca propunerea de incetare a CIM este la nivel de propunere momentan, urmeaza sa dau eu un raspuns, nu am primit pe mail decizie de concediere... Doamne fereste!!!
Nici nu vreau sa pierd indemnizatia de crestere a copilului, si nici sa nu mai am dreptul la CIC daca semnez. Dar nu vad de ce ar putea fi afectate din moment ce indeplinesc toate conditiile si ma hotarasc sa semnez acel acord dupa e intru in CIC.
Am dreptate?

Va multumesc,
Mihaela Surugiu
Atunci faceti cum credeti ca este mai bine pt dvs., cine stie peste aproape 2 ani poate totul va fi diferit, numai ca ar fi bine sa nu semnati incetarea contractului de munca inainte de acel acord sau cum ii spun ei, ar fi bine chiar sa va dea si banii dar........
Oricum bafta multa si in conditiile date, dvs. decideti.
Cat despre CIC nu pierdeti nimic pt ca se ia in calcul perioada anterioara nasterii

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)