avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
titiana a scris:

Atunci faceti cum credeti ca este mai bine pt dvs., cine stie peste aproape 2 ani poate totul va fi diferit, numai ca ar fi bine sa nu semnati incetarea contractului de munca inainte de acel acord sau cum ii spun ei, ar fi bine chiar sa va dea si banii dar........
Oricum bafta multa si in conditiile date, dvs. decideti.
Cat despre CIC nu pierdeti nimic pt ca se ia in calcul perioada anterioara nasterii

Inca ceva:
Daca primesc compensatiile care inteleg ca sunt neimpozabile cf Codului fiscal, mai ales ca nu se acorda din fondul de salarii, nu se pune problema ca as realiza venituri cat sunt in CIC, nu-i asa? Doamne fereste sa imi taie indemnizatia de crestere a copilului din acest motiv!!!

Multumesc inca o data si scuzati-ma pentru atatea interventii!
OUG 148/2005 -
ART. 12 - (2)Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(2^1)Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale.
(2^2)Plata indemnizaţiei se suspendă în situaţia în care persoanele, pentru care se asigură continuitatea plăţii acesteia în condiţiile prevăzute la art. 24 alin. (1) lit. a), nu depun cererea în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
nikol.ilea a scris:

Pe perioada cat va aflati in concediu pentru crestere si ingrijire copil, postul va poate fi desfiintat doar in cazul in care societatea intra in faliment, se desfiinteaza. Pe perioada cat sunteti in concediu de crestere si ingrijire copil, contractul dvs de munca este suspendat si nu poate fi modificat. Daca societatea nu se desfiinteaza postul dvs nu poate fi desfiintat pe perioada acestui concediu si nici nu aveti cum sa beneficiati de plati compensatorii.

Buna ziua,
Vroiam sa va mai intreb ceva in legatura cu ce ati scris:
Daca firma desfiinteaza postul meu cat timp sunt in CIC, ce se intampla?
Aflandu-ma in CIC si contractul fiind suspendat, inteleg ca nu pot intra in somaj. Iar daca se dau cumva compensatii nu le pot primi pentru ca nu ma aflu in somaj.
Care ar fi de fapt statutul meu? Ce se intampla cu contractul meu de munca? Ramane suspendat si dupa 2 ani se desface?
M-ar ajuta enorm daca ati putea sa imi raspundeti.
Va multumesc
Atata timp cat sunteti in CIC, postul dvs nu se poate desfiinta si nici contractul de munca. Dupa expirarea celor 2 ani angajatorul este obligat sa va asigure un loc de munca similiar in cazul in care postul va fi desfiintat.
In cazul in care societatea se desfiinteaza pe parcursul celor 2 ani nu veti avea cum sa primiti salarii compensatorii, insa la sfarsitul celor 2 ani veti putea sa va inregistrati la AJOFM si veti somer indemnizat.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)