avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Codul muncii stabileste raspunderea contraventionala a angajatorului la art. 276:
e) primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei;
anabella_n a scris:

freeelis a scris:

Exista doua posibilitati:
1. fie incheie un c.i.m. cu o societate incepand cu 01.02.2009, cu consecintele prevazute de lege pentru neinregistrarea acestuia in termen la ITM.

ce consecinte prevede legea in acest caz?
exista o amenda care se plateste sau ceva de genul acesta? va multumesc

Neinregistrarea c.i.m. la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii acestuia este sanctionata cu amenda , potrivit Legii nr.130/1999.
De asemenea, aceasta fapta poate fi sanctionata cu avertisment daca angajatorul este la prima abatere.
Buna ziua,
As avea o nelamurire in ceea ce ma priveste, as dori sa stiu daca pot beneficia de CIC in conditiile in care am lucrat 9 luni si apoi am intrat in concediu medical (boala obisnuita) si as dori sa stiu daca perioada concediului medical(datorita sarcinii) este considerata perioada supusa impozitului si se ia in calcul pentru a indeplini conditiile acestor 12 luni de cotizare in cazul in care voi intra direct in concediu prenatal?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
gabriella_blaga, utilizator
Umbla zvonul prin targ cum ca dupa alegeri, se va renunta la aceasta Lege prin care viitoarele mamici vor beneficia de 85% din salariu ICC. Este posibil??
Cum putem sa impiedicam acest lucru??
Multumesc
Astia sunt nebuni, cum sa renunti peste noapte la aceasta indemnizatie! Si eu ma pregatesc sa nasc in ianuarie 2010 si apoi sa beneficiez de 85% CIC.
#-o

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)