avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Daca beneficiaza tatal de acest concediu, se cheama tot CCC si nu concediu de paternitate, care este altceva: e vorba de 5 zile libere platite ce se acorda tatalui cand i se naste un copil.
am inteles diferenta, multumesc pentru lamurisi si scuzati-mi confuzia
BDANAE a scris:

Am citit pe site ca a aparut HG nr. 1016/2009, adica noile norme pentru CIC, a fost publicata vineri in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 655. Sper sa fie postata hotararea si in format complet.

Iata ca ma si citez, am gasit intre timp si textul aici [ link extern ]
Buna ziua, vin si eu cu in intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului.
Daca domiciliul stabil e intr-un alt oras, iar eu lucrez in Bucuresti pe perioada celor 12 luni anterioare (fara viza de resedinta pe CI), unde va trebui sa depun actele necesare? La mine in oras sau in Bucuresti?
multumesc
Normele de aplicare ale OUG 148/2005 stabilesc:
Art. 17. - (1) Cererea privind acordarea drepturilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă, însoţită de actele doveditoare, se depune, după caz, de una dintre persoanele îndreptăţite, la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărei/cărui rază teritorială are domiciliul sau, după caz, reşedinţa.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)