Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
În calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri
profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele în care solicitantii s-au aflat în una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, în întelesul ordonantei de urgenta, luna întreaga.
Prin fractiune de luna se întelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna în care persoana îndreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situatiile prevazute ca perioade asimilate.
Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decât cel prevazut mai sus.
Poate ca intrebarea va parea putin stupida, insa am vazut printre aceste discutii una care m-a pus in ceata : daca vrea sa intre in CCC tatal , atunci se ia in considerare veniturile lui din ultimele 12 luni sau tot ale mamei?
Eu consider ca ar trebui sa se calculeze indemnizatia in functie de veniturile tatalui, insa s-a vehiculat si in sensul invers.