avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Multumesc pentru informatie! A incercat inregistrarea la Casa de Pensii a unui contract, retroactiv, pentru a plati din mana contributiile, dar deja a operat ITM in cartea de munca.
Contractul incheiat cu Casa de Pensii nu va ajuta la indemnizatia pentru CCC, nu face parte din veniturile supuse impozitului.
O situatie la care nu primesc raspuns ferm de la autoritati:
sotia trebuie sa nasca in jurul datei de 20 oct 2009.
din 01 oct 2008-15sept 2009 a fost in anul 3 la doctorat, are acoperita perioada de 12 luni in baza legii 240 2009. Anul de studii dupa contract se incheie la 30 sep 2009, dar ea a facut cerere pentru suspendarea studiilor, datorita sarcinii neputaind depune teza in timp util. Din aceeasi zi figureaza cu CIM la o firma. Doresc sa stiu daca beneficiaza de CIC in situatia in care a intrerupt studiile invocand sarcina in luna 8 si problemele avute cu mentinerea sarcinii, iar daca sunteti de acord cu acoperirea celor 12 luni, va rog sa-mi spuneti daca cuantumul bursei se ia in calcul la stabilirea celor 85% din venituri. De la Directia de Protectie Sociala mi-au spus ca da, eu am citit ca specifica la un moment dat si de venituri neimpozabile in OUG 148. De la 01.01.2009 doctoranzii nu mai sunt asimilati cadrelor didactice ci studentilor ciclu 3 de studii, implicit bursa fiind un venit neimpozabil.
Iata ce spune legea 240/ iunie 2009 legat de perioadele asimilate pentru indemnizatia crestere copil „articolul 1 se completeaza cu...m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.” Ce se intelege prin motive medicale?
Scuzati daca cumva s-a mai discutat de problema doctoranzilor in ultimul an, insa nu am avut timp sa citesc toate 70 de pagini si am nevoie de un raspuns destul de urgent. Multumesc din suflet!
Stimate domn, din pacate se intarzie publicarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 148/2005 in "lumina" noilor modificari aduse de Legea nr. 240/2009. Guvernul le-a adoptat, insa, din cate stiu eu, nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial. Aceasta este cauza pentru care nici institutiile abilitate nu stiu ce sa va raspunda deocamdata. Aceste norme ar trebui sa clarifice aceste aspecte.
Buna ziua. Sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani (copilu are 1an si 2 luni) si vreau sa stiu daca in aceasta perioada nasc din nou, mai beneficiez inca o data de indemnizatia de crestere a copilului sau trebuie sa lucrez un an si abia apoi sa mai avem un copil. Acest concediu se considera sau nu vechime pe cartea de munca?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)