avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
freeelis a scris:

Poate ridica dividende, intrucat aceste venituri nu intra in categoria veniturilor profesionale.

Multumesc pentru raspuns.
Poate pastra si functia de administrator?
Atata timpcat nu realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit , poate ocupa functia de administrator ... insa este foarte greu de acceptat faptul ca fiind administrator si exercitand atributiile in baza actului constitutiv nu va incasa o indemnizatie.
Anul trecut pe cand eram in anul 2 la facultate am nascut o fetita; pt ca nu eram licentiata nu am primit acea indemnizatie de crestere a copilului.Nu am lucrat niciodata si am fost nevoita sa renunt la facultate.
Anul acesta m-am reinscris,sunt studenta in anul II si in prezent fiica mea are 1 an.
Intrebarea mea este daca,dupa noua lege a mamelor pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului pana cand aceasta implineste 2 ani,in conditiile in care sunt stundenta si nu am lucrat niciodata.
Va multumesc si as vrea date concrete (nr lege etc)
In cazul in care o persoana este angajata cu CIM pe perioada determinata (01.02.2008-31.01.2009), apoi i se intocmeste CIM pe perioada nedeterminata incepand cu data de 01.06.2009, ramane insarcinata (are acum 8 sapt), va beneficia de indemnizatie pt. acei 2ani?
Daca are acum 8 sapt inseamna ca are data probabila a nasterii in jur de 25 apr - 5 mai (nu ati precizat UM deci nu pot zice mai exact).
Daca naste in mai, s-ar putea sa se accepte luna mai ca fractiune de luna si sa primeasca indemnizatia.
Daca naste in aprilie, ii lipseste luna mai 2009.
Eu cel putin asa am calculat.

Ar merge daca medicul ar fi de acord sa ii dea adeverinta ca a nascut prematur? Desi daca ar naste la sfarsitul lui aprilie 2010 practic nasterea este la termen.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Kitte, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)