Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
daca un PFA poate sa beneficieze la calcularea ICR-ul de 85% din venit, de ce un asociat unic nu poate? Un asoc. unic nu tot activitate independenta supusa impozitului pe venit realizeaza?
Si daca nu se iau in calcul dividendele, cum altfel as putea sa beneficiez de venitul realizat in ultimele 12 luni?
Asa este prevazut in OUG nr.148/2005 ... aceste venituri fiind exceptate de la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC.
Conditia de a beneficia de CIC este : realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit , în ultimul an anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni.
O persoana care primeste indemnizatia pt crestere copil , poate fi in acelasi timp asociat unic si administrator al propriului srl ( srl fara alti angajati), daca in aceasta perioada nu primeste indemnizatie de administrator si nici un altfel de venit personal.......pt a nu pierde indemnizatia de crestere copil..?
Presupunand ca srl-ul ar avea profit , in conditiile de mai sus, la final de an poate ridica dividente sau si acestea ar duce la pierderea indemnizatiei de crestere a copilului ?