adina80 a scris:
Am si eu o intrebare. Am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata acum o saptamana, iar a doua zi mi-a suspendat contractul de munca (cel de baza-de 8 ore) pe motivul unei cercetari disciplinare, care am inteles ca dureaza maxim o luna. In paralel mai am alt contract de munca de 4 ore, care are doar doua luni vechime. In aceasta situatie mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil? Ce implicatii poate avea si o eventuala penalizare cu inca 10 zile de suspendare? Va multumesc.
nu are relevanta daca contractul de munca e pe 8 sau pe 4 ore. Atata timp cat aveti un venit impozabil din salariu (indiferent cat si de la oricare din firme) , realizati stagiul necesar pt CIC
l.g :
....deci dupa cele 9 luni de somaj as putea sa continui cu concediu medical fara sa ma angajez nicaieri? in timpul concediului medical cine imi plateste mie contributiile la stat si unde ar trebui sa ma adresez eu cu acest concediu medical?
concediile medicale intrerup/suspenda perioada pe care primiti somaj. Plata medicalului si a contributiilor aferente se face prin AJOFM, unde depuneit certificatul medical.
De exemplu daca sunteti in ultima luna de somaj intrati in concediu prenatal pentru care veti primi 126 de zile de medical, la data intrarii in medical se suspenda plata somajului si vi se plateste medicalul. Dupa cele 126 de zile de concediu de maternitate, vi se repune in plata somajul pentru cate luni/zile v-au ramas, sau faceti cerere pt intrare in CIC.