Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Concediul postnatal nu intra in calcul, este concediu dupa nasterea copilului. Restul se considera stagiu de cotizare (asimilat): concedii medicale, perioada cat ati beneficiat de somaj. Daca scrieti cu date concrete, va putem ajuta mai mult.
of scuze eu am gresit vroiam sa zic prenatal...am somaj din ianuarie anul acesta iar din 15 octombrie intru in concediu medical pana in 22 decembrie cand as putea intra in prenatal urmand sa nasc prin 12 martie, calculand in asa fel incat sa imi ramana sigur 42 de zile dupa nastere, insa nedumerirea mea e ca cele 12 luni se compun si din concediu prenatal care nu stiu daca intra in calculul indemnizatiei de maternitate...
sper ca a-ti inteles
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
buna ziua! Sunt noua aici si am tot citit discutiile voastre...asa ca am si eu o intrebare cu privire la indemnizatia pentru copii... sunt casatorita si ne gandim la un piticot, dar mai intai vrem sa fim informati... situatia mea ii urmatoarea...sunt in somaj din 1.10.2009 pentru ca mi-am terminat masterul anul acesta si nu mi-am gasit un loc de munca... cum spuneam vrem un piticot si nu stim cum sa facem ca sa primim indemnizatia... din cate am citit eu am inteles ca o putem primi si daca sunt in somaj conditia ar fi sa am acoperite faimoasele 12 luni... ar tb sa ma angajez, fie si fictiv cateva luni...asta o putem rezolva.... ar mai fi ceva mi s-a spus ca as avea somaj 9 luni, ceea ce mi se pare ciudat ca eu stiam numai de 6 luni...deci, cum am putea face? multumesc anticipat
1. Pentru cei care intra in somaj in anul 2009, OUG 28/2009 prevede o prelungire a perioadelor de somaj cu 3 luni pentru toate categoriile de someri indemnizati.
2. Perioada de somaj intra in "faimoasele" 12 luni, asa ca vedeti cum completati restul pana la 12 luni.
Succes!