avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Scuze de insistente!
A postat inca odata mesajul meu pentru ca nu am primit un raspuns deocamdata. Probabil a scapat printre celelalte mesaje.
Referitor la precizarile doamnei secreatar de stat, Teodora Bertzi, este o veste buna. Speram ca aceste precizari se vor concretiza in viitoarele norme de aplicare a legii.
Eu, una, am postat un mail si pe site-ul ministerului muncii, in care am facut referire la situatia mamelor aflate la al doilea copil. Situatia este, intr-adevar, nedreapta. Daca tot se poate opta pentru 85% din venituri, corect ar fi sa se ia in calcul aceste venituri , in conditiile in care unele mamici au contribuit la bugetul asigurarilor de stat suficienti ani.
Si tot in aceasta ordine de idei, corect ar fi sa ne putem creste copiii decent si sa putem sta alaturi de ei cat mai mult, nu sa fim nevoite sa ii abandonam in crese sau sa ii dam pe mana bonelor de la cateva luni , nevoite fiind sa ne reluam activitatea profesionala si sa ii asiguram un trai decent. Eu cred ca mamele ar trebui sa stea cat mai mult alaturi de pruncii lor. Nimic nu se compara cu prezenta si dragostea mamei !!!!!
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarele informatii:

ce documente sunt necesare a fi completate si depuse pt a beneficia de cuantumul indemnizatiei conform noii legi? Precizez ca in prezent beneficiez de 600 ron si ca urmare a noii legi ar trebui sa ma incadrez la maximul de 4000 ron.

Si inca o intrebare: daca depun acele documente in februarie si mai dureaza inca o luna pt a fi procesate voi primi aceasta suma majorata si retroactiv? Prin retroactiv ma refer de la 1 ianuarie 2009...

Va multumesc
:offtopic:
Cu toate ca prevederile Regulamentului de postare recomanda utilizatorilor acestui forum sa apeleze la functia de cautare a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat si sa gasesti deja raspunsul se pare ca nu se tine cont de aceasta recomandare.

@atenatrocin
Ceea ce a afirmat doamna Bertzi nu are nicio sustinere legala, in noile norme de aplicare a prevederilor OUG nr.148/2005 este specificat modul de calcul a indemnizatiei pentru CIC. Dar se pare ca cuantumul acestei indemnizatii este stabilit intre 800 si 4000 lei, urmand sa apara alte norme de aplicare a acestor prevederi.

@diana_st
Pana la aparitia noilor norme de aplicare nu putem spune cine se incadreaza la maxim sau cine se incadreaza la minim.
Indemnizatia majorata o veti primi de la 01 ianuarie 2009.

In atentia domnului consilier juridic Vasile Bucuroiu

Domnule consultant,
Va multumesc pentru nimic!
Nu am primit niciun raspuns la mesajul meu, mai mult, se pare ca nici macar nu ati citit mesajul initial la care faceam referire. Printre altele am pus o intrebare foarte clara, care cred ca intereseaza pe multa lume si la care nu am gasit raspuns in cele 25 de pagini anterioare postarii mesajului meu: Este indemnizatia aferenta CIC supusa impozitului sau nu? Era mai simplu un raspuns la obiect decat o lunga mustrare, zic eu.
Am observat ca intre timp rating-ul dvs a crescut la 10. Pacat ca la notare nu se ia in calcul si calitatea raspunsurilor, nu doar frecventa pe site.
Intre timp m-am mai documentat si am aflat ca Doamna secretar de stat Bertzi nu mai face parte din actualul minister si oricum nu mai conteaza parerile domniei sale. Pastrez totusi speranta ca vor avea in vedere la formularea normelor de aplicare a noii legi si de situatia mamelor aflate la al doilea copil.
:offtopic:
Stimata doamna,
Inainte de a face observatii cu privire la activitatea mea pe acest forum, pe care oricum nu aveti cum s-o cunoasteti intrucat v-ati inregistrat pe site in data de 01 ianuarie 2009 , va pot spune ca am postat mai multe mesaje pe acest subiect si nu numai pe aceasta sectiune.
De asemenea, inainte de a face atacuri la persoana ar trebui sa va documentati mai bine si sa vedeti daca a fost citi sau mesajul initial al dvs si apoi trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate.

Referitor la intrebarea pusa de dvs ... "daca este sau nu impozabila indemnizatia pentru CIC".
Aceasta nu este supusa impozitului pe venit.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)