avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Multumesc frumos pentru rabdare si rasounsuri. Intr-adevar, concediul prenatal se considera venit realizat, la fel ca si indemnizatia de somaj.
Deci atata timp cat indeplinesc conditiile, pot beneficia de indemnizatii, chiar daca am contract pe perioada determinata.

Atata timp cat indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru CIC, puteti beneficia de aceasta. :)
Asta e o veste buna :)
Multumesc pentru explicatii si consilere. Va doresc un an cat mai bun!
elis a scris:
HG nr. 1682/2008, hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006 , a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 872 din 23/12/2008.
Documentelre care se vor solicita sunt : adeverinta cu veniturile nete pe ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului, copie de pe certificatul de nastere al copilului si declaratia celuilalt parinte ca nu beneficiaza de CIC.

Va multumesc.
Presupun ca sunt formulare tip care se pot obtine numai de la primarii ?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
Da formularul de adeverinta se obtine de la primaria de care apartineti.
Adeverinta privind veniturile obtinue pe ultimele 12 luni nu a fost eliberata de primarie pentru colega mea. Am facut eu un model.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)