avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pentru cei 85% daca am nascut pe 19 iunie 2008. M-ar avantaja sa se ia in calcul si cele 19 zile din iunie.
In norme se specifica urmatorul lucru :"(4) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul. "

Care este perioada de calcul in cazul meu?
Anterior se considerau 12 luni anterior datei nasterii copilului, in cazul dvs ar fi insemnat 19 iunie 2007 - 19 iunie 2008.
Daca pentru stabilirea bazei de calcul normele specifica cele mentionate de dvs, atunci se va lua in calcul perioada pana la 31.05.2008
Ema Luca a scris:

Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pentru cei 85% daca am nascut pe 19 iunie 2008. M-ar avantaja sa se ia in calcul si cele 19 zile din iunie.
In norme se specifica urmatorul lucru :"(4) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul. "

Care este perioada de calcul in cazul meu?

Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12. Perioada care se va lua in calcul este 19 iunie 2007 - 19 iunie 2008.
Va multumesc! Sa inteleg, conform normelor, ca cele 18 zile din iunie se calculeaza in functie de venitul lunii mai?
CItez:" Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul."
Da, asa este ... veniturile aferente celor 18 zile din iunie se vor calcula in functie de cele realizate in luna mai.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)