avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema
Un salariat care a castigat in instanta (in data de 31.10.2011) anularea deciziei de concediere a facut cerere de reintegrare la data de 01.11.2011, dar decizia civila nu a fost inca redactata ci doar afisata pe site-ul instantei.
Pentru a putea duce la indeplinire dispozitivul hotararii banuiesc ca trebuie sa astept redactarea acesteia nu doar afisarea (pe scurt a hotararii) pe site-ul instantei .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 4 Noiembrie 2011
monicalirca a scris:

Imi pare rau ca am starnit o asemenea disputa, intradevar este vb despre angajator care nu este de rea credinta ( deoarece au fost epuizate toate caile de atac, salariatul a castigat la recurs) si nicidecum nu refuza repunerea salariatului in situatia avuta anterior concedierii si plata drepturilor salariale la zi, a cheltuielilor de judecata, etc, ci doar de procedura. Ca sa fiu mai explicita - eu stiu ca la indeplinire se duce dispozitvul unei hotarari al instantei, in cazul de fata hotararea fiind o decizie a Curtii de apel - dar cum as putea sa duc la indeplinire ceva ce nu exista decat virtual - hotararea ( redactata pe scurt) de pe site-ul instantei?
Va multumesc.

Cred ca este suficient pentru dumneavoastra ca sa puneti in aplicare decizia Curtii de apel fie ea si virtuala.
Din cate stiu eu hotararile judecatoresti in dreptul muncii sunt executorii de drept din momentul pronuntarii.
Fiti sigura ca chiar si redactata, decizia tot asta va "suna".
Se pierde timpul si timpul inseamna bani.
Dilema este specifica noua: exista si nu exista hotarare.
.
Dilema nu este daca exista sau nu hotarare , ci daca se poate pune in aplicare o decizie a instantei de judecata fara a avea fizic acea hotarare...

In principiu, cred ca nu se poate pune in aplicare o decizie a instantei fara a avea si acea hotarare ... cunosc cazuri in care hotararile au fost redactate gresit si apoi a trebuit sa se astepte indreptarea erorilor materiale inserate in acea hotarare .. sau era nevoie de o cerere de lamurire a dispozitivului sau de completare a acestuia.
freeelis a scris:

Dilema nu este daca exista sau nu hotarare , ci daca se poate pune in aplicare o decizie a instantei de judecata fara a avea fizic acea hotarare...

In principiu, cred ca nu se poate pune in aplicare o decizie a instantei fara a avea si acea hotarare ... cunosc cazuri in care hotararile au fost redactate gresit si apoi a trebuit sa se astepte indreptarea erorilor materiale inserate in acea hotarare .. sau era nevoie de o cerere de lamurire a dispozitivului sau de completare a acestuia.

In mod corect ati retinut aceasta situatie.Este fara echivoc ca ,potrivit legii civile,nu poate fi pusa in aplicare o hotarare judecatoreasca decat daca aceasta exista in fapt,fiind redactata de catre instanta competenta.
freeelis a scris:

In cazul de fata care ar fi impedimentul?.....concret.
bpcs a scris:

freeelis a scris:

In cazul de fata care ar fi impedimentul?.....concret.

:offtopic:
Nu cred ca este cazul sa ne luam la misto sau sa ne ironizam .. daca aveti alte argumente le puteti posta ...

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)
Cand se cere executarea si reintegrarea? justice123 justice123 Am castigat si am obtinut anularea concedierii cu reintegrare si plata salariilor restante. 1.Am nevoie de comunicarea hotararii redactate sau verdictul ... (vezi toată discuția)